Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Slik starter en Stickshift på en Hill

Starte en pinne skift bil på en ås er en vanskelig, spesielt hvis du er ny på manuell girkasse biler. Tenk deg at du kommer til et stoppskilt halvveis opp en meget bratt bakke. Som du stoppe en annen bil trekker opp bak deg. Din venstre fot holder i clutch og høyre foten holder bremsen. Du er klar til å flytte igjen, men finner du deg selv i en knipe. Du er redd for at hvis du tar du foten av bremsen for å tråkke på gassen at bilen vil rulle tilbake og traff bilen bak deg. Men hvis du tar for lang tid, vil føreren av bilen bak deg blir utålmodige og begynner å blåse sitt horn. Hva gjør du? Inntil refleksene dine bedre, vil følgende triks får du rundt i byen uten noen som helst fender Benders. Du trenger
En manuell girkasse bil med en hånd operert nødbremsen
Vis flere instruksjoner
en

Sett på nødbremsen. Pass på at du setter den på tett nok til at bilen ikke vil rulle bakover. Dette fungerer best med en hånd nødbremsen. Hvis du har en fot opererte nødbrems, da vil du først må sette girspaken i nøytral, slik at du kan fjerne den venstre foten fra clutchen, og sette på bremsen. Bare ikke glem å sette bilen tilbake i første gir når du har satt på bremsen.
2

Ta din høyre foten av bremsepedalen, og plassere den over gasspedalen. Nå i nødbremsen holder bilen på plass på egen hånd.
3

La ut clutchen akkurat nok til at du føler det begynner å engasjere seg.
4

forsiktig tråkke på gassen litt. Du bør nå føler motoren begynner å støtte bilens vekt. Ikke la ut clutchen nok til å bevege seg fremover mens nødbrems er fortsatt på.
5

La off i nødbremsen. Dette fungerer best hvis du har en hånd brems, slik at du kan la den sakte og teste at motoren produserer nok fremstøt for å holde bilen på bakken. Hvis du har en bil med en fot nødbremsen, må du løsne bremsen alt på en gang og håpe på det beste.
6

Umiddelbart bruke mer gass og la ut clutchen. Bilen skal nå gå videre som normalt uten å rulle bakover ned bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/147945.html

Previous:
Next:

driving tips