Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Motorsykkel Air Filter FAQ

Akkurat som deg, trenger din motorsykkel å puste. Som alle med pollenallergi kan fortelle deg, puste i feil partikler kan fryktelig tette systemet. Det samme gjelder for sykkelens airbox --- som er grunnen til at folk flest bruker luftfiltre. De kommer i forskjellige former, størrelser og materialer som passer din sykkel behov. Fakta

forbrenningsmotorer krever luftinntak for å fungere. Imidlertid kan smuss og andre partikler av fremmedlegemer inn motoren din bygge opp og forårsake skade. Alle luftfiltre forhindre slik oppsamling ved å blokkere skadelige partikler fra å komme gjennom til motoren. Men noen er bedre på denne oppgaven enn andre. Noen er også flinkere til å la luftstrømmen å komme gjennom til motoren enn andre, noe som resulterer i mer tilgjengelig kraft for deg som rytter.
Typer

Tre typer av luft filtre i dag eksisterer for motorsykler, som i august 2009. De fleste sykkel produsenter leverer sine sykler med papir filtre, selv om noen bruker skum. Vaskbar, gjenbrukbare bomull filtre (for eksempel de som K & N gjør) er også et alternativ.

Alle tre typer luftfiltre kommer i ulike former og størrelser for å passe dine spesifikke merke, modell og år. Sjekk sykkelen bruksanvisningen for mer informasjon om hva din sykkel krever.

Hensyn

papir filtre er billig og disponibel. Det er noen debatt om hvor mye svevestøv de fjerner. Men vil du ikke trenger å rengjøre dem, som kan bli sett på som en bonus.

Skum filtre er billig og gjenbrukes til et visst punkt, forutsatt at du rengjør dem som anbefalt. Det finnes imidlertid en viss bekymring om hvorvidt de er faktisk skadelig for motorens ytelse. Problemet er, de kan blokkere for mye luft fra å komme gjennom til motoren din.

Gjenbrukbare bomull filtre koste ganske mye mer enn enten papir eller skum. Men de varer lenger og er tenkt å gi økt ytelse, med riktig vedlikehold. Avhengig av bruk, er det mulig at de kan spare deg penger i det lange løp enn engangsprodukter.
Rengjøring

Skum luftfiltre kan rengjøres med oppvaskmiddel og vann. Tørke helt før du setter i luften boksen. Bytt hvis du oppdager noen tårer, eller hvis skummet begynner å gå i oppløsning fra alder og eksponering for elementene.

Gjenbrukbare bomull filtre kan kreve spesiell rensevæske og olje. K & n, de primære produsentene av denne typen filter, selger et kit for dette formål. Deres olje inneholder et rødt fargestoff, som gjør det enklere for deg å sørge for at du har helt sprayet oljen inne hver fold av filteret. Prosessen er ikke vanskelig, men det er heller ikke rask. Ikke start rengjøring og oljing filteret hvis du trenger å forlate huset snart.
Fordeler

Finne riktig luftfilter for sykkelen din kan dra ytelse, i tillegg til bare å filtrere luften. Jo mer luft som kommer inn i motoren din, jo mer effektivt kan utføre. Et godt filter vil tillate så mye luft inn i motoren din som mulig, mens sperring alle performance-rane forurensende stoffer fra å komme gjennom.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/106431.html

Previous:
Next:

motorsykler