Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Hva er en vannlinjen?

En vannlinjen er et merke på utsiden av et skip som indikerer hvor mye last kan være lovlig lastet opp på det skipet. Den er basert på type og temperatur av vannet. Bruken av vannlinjen sikrer at skip ikke er overbelastet, skaper unødvendige ulykker eller tap av last på sjøen. Historie

Laget av Samuel Plimsoll i 1860 for å hindre tap av skip på grunn av overbelastning, er vannlinjen også referert til som den nasjonale belastningen linjen eller Plimsoll linje.

Formål

vannlinjen hjelper skipets kaptein å sikre nok av skipet holder seg over vann for å beholde oppdrift i tilfelle skipet møter grov sjø eller tar på seg mer vann enn normalt.


Salinitet

Mengden av saltvann eller salt i vann påvirker oppdrift. Jo mindre salt i vannet, desto mindre oppdrift i vannet vil bli. Dette er grunnen til vannlinjen markører på skip inkluderer symboler som indikerer hva slags vann skipet reiser i: Belastningen på skipet vil avhenge av oppdrift eller type vann det reiser i. For eksempel vil skip som reiser i ferskvann Great Lakes være langt mindre spenstig enn de i saltvann Atlanterhavet og derfor kan ikke bære så tung last.
Temperatur

Temperaturen i vannet gjør en forskjell i oppdrift. Jo varmere vannet er, desto mindre er det spenstig. Den type vann skipet reiser i, angitt med symboler i vannlinjen markører på skip, påvirker hvor mye av lasten som kan settes på et skip. For eksempel kan skip som reiser i tropiske sjøvann bære mindre last enn de som reiser i Nord-Atlanteren fordi tropisk vann er mindre spenstig.
Merking

Lasteskip kreves for å bære en lastelinjesertifikat, samt å ha last linjersymboler (plimsoll linjer) malt på hver side av dette skipet. Dette gjør at en observatør til raskt fastslå hvorvidt skipet er overbelastet. Lasten nivå merker kan inneholde symboler som angir type vann skipet reiser i, for eksempel indikerer wna vinter Nord-Atlanteren og T betyr tropiske sjøvann

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103611.html

Previous:
Next:

båter