Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Typer propeller

Propeller er enheter som gir fremstøt for noen typer båter og fly. De fleste propeller bestå av minst to blader med et hull i midten hvor propellen er sikret. Ofte, båt og fly propeller operere fra de samme grunnleggende design konsepter, så en oversikt over de generelle typer propeller vil gjøre deg kjent med de viktigste typene brukes på begge. Fast-pitch propeller

fast pitch propeller har urokkelig blader, noe som betyr vinkelen og retningen på bladene kan ikke endres. Vanligvis er bladene på en fast-pitch propell satt i en vinkel som passer best til den type fly eller båt som propellen genererer skyvekraft. Disse propellere er laget av ett stykke. Fast-pitch propeller er svært pålitelige og koster mye mindre å produsere, installere og vedlikeholde enn andre typer propeller. De er vanligvis laget av enten tre eller aluminium.
Vribare propellere

vribare propellere kan endre banen av sine blader til mange forskjellige plasser. I et fly, kan piloten endre propellens banen mens i flukt ved hjelp av en hydraulisk mekanisme. I båt, kan vribare propellere endres avhengig av vannforhold.
To posisjoner Propeller

to posisjoner propeller brukes i fly bare. De har også en justerbar tonehøyde og, i motsetning til bakken justerbare propeller, kan de ikke endres mens flyet er i luften. De kan imidlertid bare endres til ett av to forhåndsinnstilte posisjoner.
Ground Justerbare Propeller

Ground justerbare propeller har blader som kan justeres ved hjelp av de riktige verktøyene. Flyets Motoren må være slått av for at orientering av bladene som skal endres. De fleste flyene kommer med spesifikasjoner for vinkelen på bladet.
Konstant hastighet Propeller

Constant-speed propeller brukes i fly. De er designet for å opprettholde samme antall omdreininger per minutt (rpm) uavhengig av forholdene der flyet flyr. En elektrisk eller hydraulisk mekanisme som er kontrollert av en Governor at piloten kan justeres under flyturen. Men ofte disse propellene vil automatisk endre banen for å opprettholde en viss hastighet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103368.html

Previous:
Next:

båter