Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Hva side av båten Er Port?

Mens tildele alternative navn til venstre og høyre side av en båt kan virke unødvendig forvirrende ved første øyekast, er det faktisk en viktig del av maritim sikkerhet. Den uforutsigbare natur sjøreiser krever mannskapet om bord skal ha en umiddelbar måte å skille mellom sider av båten. Hvor "venstre" og "rett" kan føre til forvirring, 'port' og 'styrbord' er helt klart for en skipets mannskap. Beginnings

Unike vilkår for hver side av en båt først utviklet med enkle kanoer. Disse tidlige båter nesten alltid ble styrt av en høyrehendt navigatør som plasseres padle på høyre side av båten. Som disse primitive båter ble mer avanserte, fortsatte utbyggere å installere styringsmekanismer kjent som "ror" på høyre side av båten. Senere, begrepet "ror" ble oversatt basert på den angelsaksiske ordet "steor", som deretter utviklet seg til ordet "styrbord."
Baecbord

venstre side av skipet opprinnelig var kjent som baecbord, bakveggen, eller Babord, avhengig av språket. Men disse ordene ble foreldet i middelalderen.
Babord

Siden styringen apparat ble tradisjonelt plassert på høyre (styrbord) side, var det mest logisk at skip legges fra venstre side. Denne praksisen førte til skipets venstre side blir kalt "laddebord," fordi skipet var lastet (eller i Old English, "laded") fra den siden. Til slutt, "laddebord" ble endret til "larboard", et begrep som varte til midten av det 19. århundre.
Forvirring

Mens begrepene "styrbord" og " babord "var nyttig for noen tid, oppsto problemer fordi det kan ofte være vanskelig å skille mellom ordene da de ble ropte over støy av et skip i dårlig vær. Følgende sitat fra United States Naval Department, innspilt på 18 februar 1846, viser den offisielle avgjørelsen om disse to ordene. "Det har vært representert på instituttet, oppstår det forvirring fra bruken av ordene" babord "og" Styrbord ", som følge av likheten av lyd, ordet" "skal heretter bli byttet ut med" Port babord. "

dag

I 1867 ble begrepet "port" også definert av Sailor World Book. Siden da har det ikke vært noen andre endringer i navn på et skip sider. dag er begrepene "port" og "styrbord" internasjonalt anerkjent som venstre og høyre side av et skip.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103628.html

Previous:
Next:

båter