Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Slik feilsøker Varmgang i en Yanmar motor

Yanmar dieselmotor kjøling problemer kan isoleres med lite problemer. Motorens kjølesystem består av en ferskvann sløyfe og en rå-vann krets. Tresko kan dannes i kjølesystemet slanger, varmeapparat vekslere eller i råvannet sil, miksing albue eller skjerf. En dårlig vannpumpe eller termostat vil redusere vannføringen i tillegg. Noen begrensning på noen av disse punktene vil føre til overoppheting. Du trenger
Skrutrekkersett
Heater slange, 3 meter lang
5-gallon bøtte
Cooking pot
Cooking termometer
Metal skje
Vis flere instruksjoner
Raw-Water Circuit
en

Åpne bunnkranen. Fjern slangeklemme og slange fra utgangssiden nippel av den rå-vann-pumpe. Koble varmeren slangen til brystvorten og stram slangeklemme.
2

Start motoren og kjør den i 30 sekunder med varmeapparatet slange ført inn i bøtte. Slå av motoren og måle mengden av vann i bøtta. Pumpen skal sette ut 4 liter per minutt (GPM) ved 1000 rpm (omdreininger per minutt) og åtte gpm på 2000 rpm. Unnlatelse av å utvikle riktig flyt på dette punktet indikerer en tett råvannet sil, tett bunnkranen, løs vannpumpe drivreim eller en dårlig vannpumpe impeller. Koble kjøling slangen til utgangen brystvorten av rå-vannpumpe og stram slangeklemmen med en skrutrekker.
3

Fjern slangeklemme og slangen fra råvannet utslipp nippel på varmeveksleren. Monter varmeren slangen på brystvorten og stram slangeklemmen med en skrutrekker.
4

Start motoren og kjør den i 30 sekunder med varmeapparatet slange førte til bøtte. Den utslipp rate bør være omtrent det samme som det var for pumpen /sil test. En signifikant lavere utslipp rate indikerer en begrensning i varmeveksleren eller tilknyttede slanger. Koble råvannet avløpsslangen til brystvorten og stram slangeklemmen med en skrutrekker.
5

Plasser bøtte under motorens eksos porten på utsiden av båten. Start motoren og kjør den i 30 sekunder. Slå av motoren og måle mengden av vann i bøtta. Beløpet skal være omtrent det samme som med de tidligere tester. En betydelig redusert mengde indikerer en begrensning i miksing albue eller lyddemperen.
Fresh-Water Circuit
6

Fjern termostathuset med en skiftenøkkel. Fjern termostaten og inspisere området for rusk eller mineralforekomster som kan forårsake en begrensning. Overdreven innskudd tilsier behov for en ferskvann system flush i henhold til anbefalinger fra fabrikken.
7

Test termostaten. Varm en kjele med vann til 194 grader Fahrenheit, og deretter plassere termostaten i vannet. Bløtlegg termostaten i ett minutt og øse den ut av vannet med en metall skje. Kontroller at termostaten er helt åpen så snart det kommer ut av det varme vannet. Termostaten ventil bør løfte 4mm (0,3149 tommer) når helt åpen. Mindre enn dette indikerer en dårlig termostat.
8

Inspiser ferskvann Vannpumperemmen spenning. En løs belte casues glidning som resulterer i redusert sirkulasjon av ferskvann og overoppheting.
9

Fjern ferskvann pumpen fra motoren med en skiftenøkkel. Fjern pumpedekselet med en skiftenøkkel. Inspisere impeller inne i pumpen. Pauser, tårer og erosjon fører til at impelleren å miste effektiviteten og redusere ferskvann sirkulasjon.
10

Inspiser innholdet i ferskvann sub tank etter spor av motorolje. Trekk motoren peilepinnen og inspisere den for spor av vann i oljen. Vann i olje vil resultere i olje som blir melkefarget eller har de farge og konsistens av peanøttsmør. Enten tilstanden vil indikere en internt blåst toppakning som vil kreve en topp-end gjenoppbygge til rette.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103530.html

Previous:
Next:

båter