Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Typer marine pakkbokser

En marin pakkboks er en mekanisk tetning som gjør det mulig for en aksel til å passere gjennom skroget på en båt som har beholdt skroget relativt vanntett. Disse listene blir brukt rundt utgående aksel av en motor, som fører strøm fra en innenbordsmotor til en propell under vannlinjen. De kan også brukes til å forsegle skaftet av et ror hvor det passerer under vann. Flere variasjoner av pakkboksen eksistere og bruke forskjellige metoder for å skape en vanntett forsegling. Flax Stuffing
p Dette er den originale forsegling materiale, og teknologien er godt over et århundre gammel. Flax fiber er vevd sammen og impregnert med voks eller fett. Akselen rides på donuts av denne fiber, og pakkboksen holder bitene på plass med en spenning ring og en gjenget lock-ring. Den er utformet til å dryppe flere dråper vann per minutt, mens akselen roterer, som virker til å avkjøle og smøre-system. Forseglingen krever regelmessige spenning justeringer for å holde ytelsen konsekvent. Dette fiber har en begrenset levetid og kan bli hard og sprø over tid, noe som kan score akselen og forårsake skade dersom materialet ikke er erstattet regelmessig.
Syntetisk Farse

Det samme arrangement som er beskrevet ovenfor kan være fylt med nyere materialer. Låsen-ring og spennring er fjernet, og donuts av lin er erstattet med biter av en vevet syntetisk fiber. En slik fiber er PTFE. Det er en Teflon fiber som er selvsmørende og lover god slitestyrke. PTFE er noen ganger kombinert med grafitt fiber, noe som kan bidra til å redusere friksjonen. En annen fiber er Gore GFO. Sin beslutningstakere hevder det vil aldri bli sprø og lover lang levetid og redusert slitasje på akselen. Syntetiske materialer vil fortsatt kreve pakkboksen justeres, men mindre hyppig enn lin, og vil dryppe noen dråper vann per minutt mens du kjører.
Dripless Seal Systems

Disse systemene har samme formål som beskrevet ovenfor, men gjør det på en annen måte. De krever ingen ompakking med lin eller syntetiske fiber. I stedet, akselen rides inne i en krage som inneholder en fast karbon flens forhåndslastet mot en spinnende rustfritt stål ansiktet. Den forspenning spenning at de to overflatene for å opprettholde en positiv tetning som ikke trenger noen periodiske justeringer. Dette er kjent som en positiv flatetetningen. Disse systemene er mer kostbare enn de tradisjonelle pakkbokser beskrevet ovenfor, men de tilbyr brukeren en dryppfri og service-free opplevelse. Hvis mekanismen svikter, men det kan være vanskeligere å reparere på vannet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103643.html

Previous:
Next:

båter