Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Hvordan beregne Latitude Med Sekstant

En sekstant er et verktøy som har vært brukt i århundrer for å navigere i havet. Den bruker plassering av solen, månen eller andre himmellegemer, og vinkelen opprettet mellom kroppen og en jord bundet objekt å finne en plassering. Selv om moderne båter er utstyrt med teknologisk basert navigasjons-enheter, og vite hvordan du skal bruke en sekstant for å fastslå posisjonen din er nyttig hvis en av dine avanserte enhetene ikke fungerer. Det første skrittet for å bruke en sekstant er å forstå hvordan å bestemme breddegrad. Du trenger
Sekstant
Solar declination diagrammet for lokale middag
Vis flere instruksjoner
Night Metode
en

Locate Polaris. Dette er også kjent som the North Star. Sett teleskop av sekstant i horisonten og armen av sekstant på Polaris. Låse den på plass.
2

Juster posisjonen Polaris i referanse til sekstant, slik at armen er nå på linje med horisonten. Når du gjør dette, bør det veide blylodd som henger fra sekstant få lov til å bevege seg fritt. Observere den nye vinkelen opprettet og legg merke til det. Du kan få denne vinkelen ved å legge merke hvor streng for blylodd faller på vinkler av sekstant.
3

Trekk fra den vinkelen du noterte i trinn 2 fra 90 grader. Den resulterende svaret er din breddegrad.
Dag Metode
4

Følg trinn 1, 2 og 3 fra natten metode for å bestemme avviket fra solen. Men i stedet for å bruke Polaris, bruke solen selv. Unngå å se direkte på solen. Notate vinkelen oppnådd i det tredje trinnet. Dette er solens deklinasjon.
5

Bruk en solar declination for å avgjøre lokale middag. Se på dagens dato og klokkeslett og bruke vinkelen fra forrige trinn å finne den lokale middag.
6

Trekk grad for lokale middag fra 90 grader. Legg solens deklinasjon fra det første skrittet til denne summen. Dette er breddegraden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103367.html

Previous:
Next:

båter