Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Hvordan endre vann Impeller på en 15-HP Båt Motor

Den lille gummi sirkel med flere fan ribbeina kalles en impeller er et minutt element i en båtens motor drivsystem som må kontrolleres regelmessig, helst årlig, for skade og slitasje . En 15-hk motor er avkjølt med en ferskvann systemet med åpent vann rundt det å tvinge vannet gjennom motoren hele tiden. Uten impeller å pumpe friskt vann inn i kjølesystemet motoren overopphetes, og kan opprettholde alvorlig skade svært raskt. Heldigvis er ferskvann impeller billig å erstatte, og enkelt nok for selv uerfarne eiere å endre. Du trenger:
skrutrekker
Hammer eller gummihammer
håndkle eller laken
blokker eller murstein for tannregulering
Stikknøkkel
Dish
Grease
Crescent skiftenøkkel

Vis flere instruksjoner
en

Fjern boltene som holder den nedre delen av enheten sammen med den øverste enheten. Den flate plattform mellom de øvre og nedre enheter, rett over propellen er skillelinjen. Det er to bolter på forsiden av enheten på det delende plattformen, og en på hver side mot fronten. Ovenfor prop der er en metallplate som kalles en offeranode. Det skruer i fra over plattformen. Fjern at skruen og slippe platen ut av sporet. Under anoden er det en skrue for å fjerne.
2

Ta tak i nedre enhet trygt på begge hender. Det er tung. Trekk sakte for å skille den fra den øverste enheten. Hvis det gjør motstand, trykk forsiktig med en hammer eller gummihammer. Fjern forsiktig hele stykket som inkluderer lang metall skaft som når opp i den øverste enheten. Ikke riv av enheten fordi det er ledninger som kobler den til den øverste enheten som vil forbli tilkoblet mens du arbeider.
3

Still inn den nedre enheten på en ren overflate, håndkle eller laken nær baksiden av båten så ledninger forblir ubelastet. Still enheten på bunnen fin og seler med blokker, murstein, eller noen stabil vekt som vil holde den oppreist.
4

Bruk en pipenøkkel til å fjerne mutrene på impeller foringsrør ved foten av metallskaftet som fører inn i den nedre enhet. Plasser muttere og skiver i en skål for å beskytte dem og løfte foringsrøret opp over toppen av sjakten. Vri hylsen over og trekke impelleren ut av sentrum av foringsrøret.
5

Inspiser løpehjul for skader som sprekker i gummi, mangler kniver eller brennmerker. Bytt til tegn på skade, eller hvis du er usikker på stabiliteten i løpehjulet.
6

Løft gummipakningen på toppen av den nedre enhet rundt impeller bolt aksler og skaftet. Plukk opp metall /aluminium pakning rett under den, og deretter fjerne en annen gummipakning. Erstatt den første pakningen, erstatte metall pakning, og plasser den endelige pakning på toppen av den nedre enhet, rundt skaftet og over bolten sjakter.
7

Grease løpehjulet rundt bladene. Plasser over akselen og skyver til bunnen av den nedre enhet. Smør innsiden av kabinettet, og skyv den over akselen og ned over impelleren.
8

Erstatt alle muttere og skiver. Stram med en halvmåne skiftenøkkel og fast med en pipenøkkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103730.html

Previous:
Next:

båter