Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Typer Wooden Boats

Båt beslutningstakere har vært å bygge tre vannjet i tusenvis av år, og til tross for tilstedeværelsen av moderne materialer som gummi, plast, glassfiber og aluminium, er tre fortsatt et populært valg for båter blant tradisjonelle håndverkere og amatører. Drevet av seil, årer, padleårer eller motorer, trebåter fortsatt kommer i en rekke størrelser og typer. Trenerbenken

Laget av uthult trestammer, dugouts er en av de tidligste formene for båt. De eldste eksemplene funnet av arkeologer dateres til steinalderen. Det er antatt at de første dugouts ble drevet gjennom vannet for hånd. Dugouts har blitt gjort av flere kulturer i Amerika, Afrika, Europa og Stillehavet. Noen kulturer kjent for å ha brukt dugouts inkluderer vikingene, maoriene og amerikanske indianere. Dugouts kan fortsatt finnes i enkelte områder.
Birch Bark Kano

En treramme dekket i barken på papiret bjørk treet, var bjørk bark kano et viktig virkemiddel transportmiddel for amerikanske indianere i det nordøstlige USA og Canada. Algonquin never kanoer ble relativt simple.They var laget av store ark av bjørkenever pakket rundt en seder ramme holdt sammen med gran røtter. Sømmene ble forseglet med gran tyggegummi. Disse lette kanoer kunne brukes til å hale tung last eller flere passasjerer. Bygget i 1956 av Matt Bernard, "Gitche-Cheemum", Kano de største bjørk bark som noensinne er bygget, vises på den kanadiske museum for sivilisasjonen.
Robåt
< p> Mens båter drevet av årer gang ble ofte brukt for både handel og krigføring, i dag er de mest brukt til rekreasjon og racing. En av de eldste kontinuerlig konkurransene i verden er Doggett Frakker og Badge Rowing race, som arrangeres i London hvert år siden 1716. I et moderne racing båt, er årer festet til armene for å øke innflytelse. De er også plassert i et vekslende mønster på begge sider av båten. Båten er drevet av besetningsmedlemmene som bruker begge hender for å veilede åre gjennom vannet.
Dragon Boat

Dragen båt er en tradisjonell form for båt utviklet i Kina tusenvis av år siden. De lange, slanke båter er drevet fram av enslige Bladed padleårer. I antikken drage båter ble brukt til en rekke religiøse og konkurransedyktig formål. De minste drage båter ble kalt "Baby Dragons", og ble designet for et mannskap på åtte. Den største formen gjennomført 100. I moderne drage båt konkurranser mannskapet er begrenset til 22, inkludert 20 padlere, en trommis og en styrmann.
Adirondack Guideboat

Adirondack guideboats utviklet i Adirondack regionen upstate New York. Kombinere elementer av kano og robåt, var guideboats store nok til å bære opp til to personer og deres utstyr, men liten nok til å bæres over land mellom innsjøene. Rodde med lange årer i stedet padleårer, ble guideboats brukt til å frakte gods, veilede folk på jakt og fisketurer og transport passasjerer. Større versjoner, noen ganger referert til som "kirke båter," ble brukt til å frakte folk til kirken på søndag formiddag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103775.html

Previous:
Next:

båter