Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Slik reparerer en FRP Boat

De fleste av båtene i disse dager er konstruert ved hjelp av FRP (glassfiberarmert plast). FRP består av lag av glassfibermateriale som er individuelt mettet med katalysert harpiks. Samlede glassfiber er en veldig sterk og holdbart materiale, men det vil sprekke eller brekke når truffet hardt nok. Reparere en FRP båt er en ganske enkel prosess som innebærer å fjerne de skadede glassfiber og erstatte det med nytt materiale. Om skaden er stor eller liten, er prosessen den samme, og når det gjøres riktig, vil den opprinnelige styrken på glassfiber bli gjenopprettet. Du trenger:
Respirator
Dye jeksel
Rags
Aceton
Mylar plast
Razor kniv
Spray lim
Båt voks
1,5 unse glassfiber matte
Polyester resin
liten bøtte
Metyletylketonperoksid (katalysator)
Paint røre pinne
4-tommers filtrulle
Air roller
Palm sander
300 - og 320 -sandpapir
Masking papir og tape
Gel coat
Gel coat spray pistol selg Electric buffer
Vis flere instruksjoner
en

Sett på en respirator og slipe bort alle de skadede glassfiber med et fargestoff jeksel. Når du kommer solid glassfiber, gradvis taper kantene av hullet eller sporet for å gi reparasjonen patch et maksimumsbeløp på areal som å obligasjon.
2

Rengjør overflaten av reparasjon området med en fille fuktet dynket i aceton. Dette vil fjerne alt støv og eventuelle forurensninger som fett eller olje rester.
3

Klipp et stykke Mylar plast en fot større enn den skadede området med en barberhøvel kniv og lim den på innsiden av det skadede området ved hjelp av spray lim. Dette vil gi glassfiber patch støtte når du tisse lagene med harpiks og holde den fra sagging i hullet. Hvis hullet er mindre enn en tomme, vil du ikke trenger et underlag. Dekk overflaten av plast med båt voks slik at glassfiber vil ikke binde seg til det.
4

Sag så mange lag av 1,5 gram glassfiber matte som det tar å bygge det skadede området tilbake til sin opprinnelige tykkelse ved hjelp av en barberhøvel kniv. Skjær det første laget i samme størrelse som hullet og gjøre hver følgende lag 1/4 tommers større enn den forrige.
5

Fyll en liten bøtte med polyester harpiks og tilsett 1 til 2 prosent katalysator (metyl etyl keton peroksid). Bland katalysatoren i harpiksen ved hjelp av en maling rører.
6

Fukt overflaten av reparasjonsområdet med den katalyserte harpiks ved hjelp av en fire-tommers filtrulle. Anvende den første og tynneste lag til sentrum av det skadede området. Mette matte med harpiks ved hjelp av filtrulle. Etter at hele laget er våt med harpiks, rulle ut eventuelle luftbobler ved hjelp av en luft roller. Gjenta denne prosessen for hvert lag til det skadede området er bygget opp og skyll med de omkringliggende glassfiber. La glassfiber herde i minst to timer før sliping.
7

Sand reparasjonen patch glatt bruke 300-sandpapir på en palme slipemaskin. Tape av omkretsen av reparasjon med maskering papir og tape, slik at bare slitte glassfiber utsatt. Masker minst tre til fire meter lenger enn reparasjon for å unngå overspray.
8

Bland en liten bøtte med gelcoat med 1 til 2 prosent katalysator og bland det sammen. Legg til katalysert gelcoat til sprøytepistolen og spray det første strøket på reparasjon i en tung tåke. La første strøk blir tacky og deretter bruke en andre, tyngre strøk. Gjenta dette til du får ønsket dekselet deretter la gelcoaten stivne.
9

Fjern maskering papir og våt sand tape linjene igjen i gelcoaten glatt med 320-grit vått sandpapir. Skyll området rent og påfør 02:58 strøk med båt voks. La voksen tørke deretter buff området med en elektrisk buffer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103549.html

Previous:
Next:

båter