Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Hvordan reparere et akterspeil med lag av glassfiber

Glassfiber båter er kjent for sin lette vekt og holdbarhet, men over tid kan de bli skadet. Akterspeilet delen, som er den flate bakre av båten, er spesielt utsatt for skade under dokking. Bergarter og delvis nedsenket grener kan bulke eller slå et hull gjennom glassfiber. Når dette skjer, må akterspeilet repareres med glassfiber matter og harpiks. Du trenger
Saw
hellepunktreduserende løsemiddel
Scrub pensel
Grinder
Pensler
Aceton
Butikk filler
Paste voks
Plast plate
Duct tape
Glassfiber matte og klut
Glassfiber harpiks og katalysator
Gelcoat og katalysator
Engangs bøtter
Resin rull eller nal
Palm slipemaskin og ulike kornstørrelse sandpapir
Vis flere instruksjoner
en

trekke båten ut av vannet og la det tørke.
2

Trykk på en hard gjenstand, for eksempel en skrutrekker håndtak, mot skroget rundt bulk eller hull. Dette vil hjelpe deg å avgjøre hvor mye av glassfiber er skadet, noe som ikke alltid kan bestemmes visuelt. Skadede glassfiber gjør en kjedelig lyd når tappet, i motsetning til gode glassfiber som produserer en skarp lyd.
3

Skjær et rundt hull i akterspeilet og fjerne alle de skadede glassfiber.

4

Vask indre skrog rundt hullet med en dewaxing løsning og en skrubb børste. Skyll skroget deretter rengjøre den med aceton på en fille.
5

Grind det indre skrog rundt hullet til den er litt dypere enn overflaten. Du vil bli reparere skaden fra innsiden slik at du ønsker å gi en god obligasjon samt en innfelt område hvor du kan bygge opp en lapp. Rengjør området med aceton.
6

Påfør et sjenerøst lag med voks til det ytre skroget rundt hullet. Voksen vil forhindre dryppet harpiks fra binding til den ytre skroget.
7

Fest et ark av hard plast over hullet med duct tape. Dette vil danne et underlag for å bygge plasteret på. Voks den indre overflate av plasten.
8

kappe flere lag av fiberglassmatte og klut for å passe til området som skal repareres. Du ønsker ett lag med glassfiber for hver 1/32-inch av skroget tykkelse.
9

Bland en gruppe med gelcoat med katalysator sin i henhold til produsentens instruksjoner og pensle et lag på vokset overflate plast. Dette vil skape en glatt ytterside på lappen som skulle kreve minimalt med sliping og justering. La gelcoat tørke før den har herdet.
10

Mix en batch av glassfiber harpiks med katalysator sin og male et lag på patch-området. Legg et stykke glassfiber matte inn i harpiks deretter mer harpiks inn i det med en pensel. Du ønsker å mette glassfiber helt og tvinge ut eventuelle luftbobler. Bygge opp to flere lag med glassfiber matte og harpiks.
11

Veksle mellom glassfiber duk og matte, med harpiks mellom hvert lag, inntil oppdateringen har nådd tykkelsen av hullet.

12

Påfør tre lag med glassfiber matte og harpiks for å fullføre oppdateringen. Glassfiber matte sanden lettere, det er derfor du bruker det for de ytre lagene. La glassfiber å kurere over natten for maksimal styrke.
13

Fjern plast og fylle eventuelle ujevnheter med mer gelcoat, la den tørke helt. Deretter sand de indre og ytre flater av plasteret i flukt med båtens overflate. Maling, voks og polish lappen hvis ønskelig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103766.html

Previous:
Next:

båter