Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Hvordan beregne verdien av en brukt båt

Når du gjør deg klar til å selge båten, er det viktig å finne den sanne verdien slik at du får det du fortjener uten å slå av potensielle kjøpere. Hvis du prisen en båt for høy, vil folk ikke engang gidder å komme titt på den. Hvis du prisen er for lav, vil du ikke få virkelig verdi. Det er et par av standard skritt for å finne den mest passende pris for din brukte båt, og de kan oppnås med relativ letthet. Instruksjoner
en

Kontroller kjøpe guide utstedt av National Automobile Dealers Association (NADA) under maritime verdier først. NADA er ett sted for å få nasjonal vurdering for en brukt-båt grunnprisen. Det er den offisielle "blå bok" verdi som finansieringsselskapene bruke, og noen selger eller kjøper som gjør leksene sine vet å kontrollere at verdien som et godt utgangspunkt for sammenligning. Husk å sjekke alt båten leveres med som tilbehør på NADA verdi siden. Hvis båten har en trailer som kommer med det, legge verdien til slutten pris fordi NADA verdien ikke vil inkludere en trailer.
2

titt på lokale priser for tilsvarende båter etter at du har din NADA verdi. Dette gir deg en idé for variasjoner på grunn av din posisjon. Du trenger ikke å finne nøyaktig samme båt, men sammenligne din båt med andre i en lignende klasse og størrelse. I tilfelle at du kan komme opp med flere båter av samme merke, modell og år du kan lage en enda mer nøyaktig måler for sammenligning. Det kan være vanskelig å finne mer enn noen få båter som er nøyaktig sammenlignbare. I stedet finne andre båter i samme kategori, cruiser, bowrider, midtkonsollen eller flybridge er eksempler. Så sørg for at båtene du velger er av samme størrelse og i nærheten av samme alder og tilstand. Husk at disse prisene, akkurat som NADA guide, er bare forslag til lignende verdi, ikke absolutte tall, og viser ikke nødvendigvis markedsforhold i ditt område. De vil gi deg en idé om hva de fleste båter av typen din selger for og hva prisene kjøpere vil se når vi leter etter din type båt.
3

Trekk verdi for hakk, bulker og andre tegn på skade. Finn ut om at skaden er noe som forstyrrer driften av båten eller bare er kosmetisk. Du må trekke fra verdien for begge typer skader, men operativ skader langt mer betydelig. Ved skade må repareres før båten vil fungere godt, finne ut hva kostnaden for reparasjonen ville være. Det er faktisk bedre å reparere slike skader enn å prøve og selge en ubrukelig båt. Kosmetiske skader ikke redusere verdien av båten, og du bør vurdere reparasjoner før du viser båten til potensielle kjøpere.
4

Bestem hva statister du er villig til å ta med båten. Disse kan omfatte redningsvester, fakler, utstyr for vannsport, operativ utstyr som GPS, fendere, dock linjer og ekstra ankere. Disse alle bidra til å gjøre båten mer attraktiv. Bestemme verdien av utstyret på grunn av alder og bruk og ta det med i prisen. Hvis du foretrekker, kan du bruke utstyr som en ekstra salg incitament.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103609.html

Previous:
Next:

båter