Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> båter >> Content

Slik Beregn Plassering av en gassfjær

Gasfjedrene gi en konstant lineær kraft over et definert slag, så vel som dynamiske dempning fra deres integrert stempel for å jevne ut handling. Den ekstremt høye trykket av nitrogengass inne brukes bare på den netto tverrsnittsareal av sin stempelstang og ikke hele stempelet, holder volumetriske endringer inne i sylinderen og små trykk og resulterende krefter nær konstant. Denne kvaliteten gjør gassfjærer uendelig nyttig for å gi åpning og lukking krefter for dører og luker, samt flytting mekanismer på maskiner. Du trenger
Kalkulator
Gas Spring Technology Compendium
Vis flere instruksjoner
en Gasfjedrene holder opp bakluke dører på vogner og varebiler.

Definer gassfjær plassering eller installasjon program. I dette tilfellet blir et sett med to gassfjærer brukes til å holde åpen en 8 meter lang, 6-fot-et hengslet lukedeksel på en fiskebåt. Dekselet veier en jevnt fordelt 80 pounds. To gassfjærer er tilgjengelig for programmet, men ingen informasjon har blitt gitt om hvor fjærene bør plasseres bortsett fra at luken dekke bør holdes åpen i en 45-graders vinkel når den løftes. Med spesifikk informasjon om fjærene, kan du beregne riktig plassering.
2 Fordelen med gassfjærer løpet spiralfjærer er konstant kraft.

Bestem egenskapene til de to tilgjengelige gassfjærer. Hver vår har en konstant utvidelse kraft på 100 pounds, og er 24 inches lang når utvidet, og 16 inches lang når den er fullt komprimert. Hjerneslag er den utvidede dimensjon mindre den komprimerte dimensjonen, eller 24 inches - 16 inches = 8 inches |
3 Silver gassfjær bak rød cannister holder opp denne hette..

Bestem den generelle formel styrende gass fjærer og nøye merke til den medfølgende diagram som forklarer geometrien av en gass vårsesongen. Formelen ifølge en stor produsent å bestemme forlengelseskraft er F1 = (Fg x Lg /nx L1) x r, der F1 tilsvarer forlengelsen kraften fra fjæren, Fg er lik den vertikale komponent av tyngdekraften å trekke lasten (lukedeksel) ned (når den er åpen 45 grader i dette eksemplet), Lg er lik den horisontale avstand fra svingetappen (hengslet) til tyngdepunktet (senter av luken), n er lik antall gassfjærer tilgjengelig for å bære lasten, og L1 er den vinkelrette avstand mellom svingetappen av dekselet og den nedre dreietapp for gassylinderen. R er en kraft sikkerhetsfaktor på 1,2, slik at våren har minst 1,2 ganger kraften den trenger for å holde dekselet åpent.
4 Diagonal gassfjær nederst til venstre holder panseret opp.

Ordne den nødvendige kraft formel til å løse for L1 og LG, som er de to dimensjoner som vil avgjøre vår plassering. Derfor, L1 = Lg x R x Fg /(F1 x n). Siden Lg av 8-fots dekselet er sinusfunksjonen av 45 grader x 8 fot /2 (tyngdepunkt når lokket er åpent), Lg = 2,83 føtter.
5

Løs for L1 ved å erstatte reelle verdier i omarrangert ligningen.

L1 = 2,83 meter x 1,2 faktor x 40 pounds /(100 pounds fjærkraft x 2 fjærer) = 0,6792 meter x 12 inches /fot = 8,15 inches.

Derfor montere gassfjær basen enden (stempelstang enden ned) 8.15 inches fra hengslene dreiepinne på siden flens eller åpning til luken.
6

Legg den 16-tommers inntrukket lengden til de 8,15 inches til riktig lokalisere den øvre ende av gassylinderen på minst 24,15 inches fra hengslet dreietapp. Øke denne sistnevnte avstanden øker styrken til å holde dekselet åpent.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/boats/103624.html

Previous:
Next:

båter