Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> Tune Ups >> Content

Tegn på at en bil trenger en Tune Up

Tidspunktet en bil krever en tune-up varierer fra modell til modell. Men hvis du har eid bilen i noen år, spesielt hvis du kjøpte den brukt, er det nok på tide å besøke en bil butikk eller huset til en mekaniker venn. Riktig vedlikehold av bil er viktig som problemer som drøye ut, styring problemer, lave brems nivåer og dårlig gass kjørelengde kan koste deg mer enn vanlig bil check-ups. Steering Problemer

Hvis bilen din gjør en angiveri støy når du slår til en full lås, kan dette tyde på at servostyring væske nivået er lavt. Hvis du hører sliping lyder når du svinger, eller hjulet stivner, kan det hende at servostyring være sviktende. I så fall må du få den til en mekaniker så snart som mulig. Du kan sjekke væskenivået selv ved å sjekke i instruksjonsboken for å finne bilens servopumpe, som generelt har en klar plast reservoar med navnetrekk på den. I så fall, du enkelt kan sjekke nivåer. Dersom reservoaret er laget av metall, skru av lokket for å sjekke nivåer.
Dieseling
p Hvis motoren din holder tøffer og hoste i noen sekunder etter at tenningen er slått off, dette kalles after-run, eller dieseling. Dette er ofte et tegn på din bil krever en tune-up. Årsaker til dieseling inkluderer overdreven tomgang, karbon i forbrenningskammeret eller dårlig kvalitet gass.
Knocking Høres

Tenning banket lyder er vanligvis høres når motoren er "under belastning," ifølge nettsiden Cooper Automotive. Dette er når bilen går oppover eller påskynde. Mens tenning banke generelt indikerer at motoren trenger oppmerksomhet, det kan også bety at tanken er fylt med dårlig kvalitet gass eller det er en opphoping av karbon inne i motoren.
Dårlig gass kjørelengde

regelmessig sjekke din gass kjørelengde (miles drevet delt gallons brukes) er en god måte å fortelle om motoren din er ikke lenger så effektiv. Mens dårlig gass kjørelengde kan være et tegn bilen din trenger en melodi, det kan også være et resultat av delvis deflatert dekk, overføring funksjonsfeil, hjul forskyvning, dra bremser og en motor som kjører for kaldt.

Bremser

bremsevæske beholderen har et minimum og maksimum nivå mark og væskenivået bør aldri være under minstemålet. Lave væskenivåer kan være fra en lekkasje i container eller utslitte pause pads. Hvis du merker at bremsevæske nivået er lavt, bilen er i behov av en tune-up umiddelbart som det kan være utrygt å betjene. Noen av symptomene på en bremsevæske problem er bremselysene varsellys som kommer på når du kjører, bilen trekker til den ene siden når du bremser, kjøretøy vibrasjoner når du bremser, er bremsen kronblad for hardt eller for svampete, går bremsepedalen for langt ned, støy ved bremsing som pep, sliping og skrikende og lukten av brent bremser.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/tune-ups/102508.html

Previous:
Next:

Tune Ups