Hvordan bruke oksygen acetylen Sveisepistoler

Oksygen acetylen-sveising krever følge sikre prosedyrer. Det kan være farlig hvis du observerer de riktige forholdsreglene. Området må være fritt for brennbare væsker, må utstyret være fri for lekkasjer, må området har rikelig med frisk luft og operatøren må beskyttes mot varmt metall. Du trenger
Oxygen tank
Acetylen tank
Oksygen regulator
Acetylen regulator
Slangesett
Sveising håndtak
Sveising tips
Sikkerhetsutstyr

Vis mer Instruksjoner
Belysning Torch
en

Kontroller at den viktigste manometer for hver tank leser null. Hvis det ikke er det, rotere ventilen på toppen av hver tank med urviseren inntil den er lukket. Når ventilene er lukket, åpner ventilene (eller trykk) på håndtaket for å fjerne all gass i rørene. Linjen trykkmålere bør slippe til null. Lukk kranene på håndtaket ved å skru dem med klokken.
2

Installer riktig fakkelen spissen. Sveising tips er nummerert basert på størrelsen av hullet. Den minste hullet er nr. 1, noe som gir den minste flamme og den minst varme. Skru spiss på enden av håndtaket. Hold i håndtaket slik at du kan justere oksygen og acetylen kraner med den andre hånden. Juster spissen slik at den peker vekk fra deg før du strammer den fullt ut.
3

Start gasstrømmen. Sakte åpne ventilen på toppen av den grønne oksygen tank-en fjerdedel til en halv omdreining. Ikke åpne mer enn en full omdreining. Tanken trykkmåler vil indikere den gjenværende trykket i tanken. Gjenta for den røde acetylen tanken.
4

Regulerer gasstrykket i linjene. Knotten på regulator vil justere trykket i linjene. Oksygenet trykket skal være dobbelt så acetylen press. For oppvarming av oksygen-trykket bør være 10 pounds per square inch, eller psi, og acetylen trykk bør være 5 psi. Slå regulatorknappen øker klokken trykket, og skrus den mot klokken minsker trykket i slangene. Sveising kan kreve høyere trykk enn oppvarming, men acetylen linjetrykk bør aldri settes høyere enn 15 psi.
5

Åpne bare acetylen trykk på håndtaket litt. Kranen ved siden av den røde slangen justerer acetylen, og kranen ved siden av den grønne slangen justerer oksygen. Nøye, finne en gnist med spissen, tenner acetylen. Øke flammen ved ytterligere å åpne acetylen trykk på håndtaket til det slutter å røyke og er ca 8 inches lang. Åpne sakte oksygen til en liten blå kjegle vises i midten av flammen og sentrum flamme mister sin "skarpe kanten."
Bruke en Oxygen Acetylen Torch
6

Sjekk din sikkerhet listen. Området skal være fritt for brennbare gjenstander. Senk beskyttelsesbriller eller visir for å beskytte øynene. En bøtte med vann bør være nyttig for å slukke varmt metall og sette ut tre branner. Bruke lange skinnhansker for å beskytte mot gnister og smeltet metall.
7

Bruk tuppen av indre flamme til å varme metallet. Ikke få metallet for nær spissen på brenneren eller det kan plugge tuppen eller få den til å "pop". Holde flammen beveger seg i milde sirkler og ikke la dine tips blir for varm. Alltid sveise minst 5 meter fra sylindrene, og være forsiktig med slanger.
8

Weld metall ved å smelte de to biter av metall sammen. Metallet fra hver del må da økes til smeltepunktet og deretter strømme sammen. Strømningen kan forenkles ved trykket av gassene og den sirkulære bevegelse av flammen. Gaps kan besettes av smelting sveisetråd.
Avslutter
9

Slå i motsatt rekkefølge fra start. Lukk oksygen trykk på håndtaket først for at spissen fra "spratt". Deretter lukker acetylen trykk på håndtaket. Hvis en pop skapes det kan blåse sot tilbake i spissen, plugging spissen.
10

Lukk tankventiler ved å vri dem mot klokken. Åpne kraner på håndtaket igjen å blø noe press fra dem. Dette bør gjøres en om gangen, åpne og lukke både oksygen og acetylen kraner.
11

avlaste trykket på regulatoren ved å vri sin ventilen mot klokken til du kan føle press release på innsiden våren og håndtaket roterer fritt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133884.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance