Hvordan erstatte Rod Lager

kobler stang lagrene er svært viktige komponenter i en motor, enten det er en Toyota eller en Ferrari-motor. Rod lagrene sikrer at stengene lett og jevnt rundt veivakselen på den ene ende, og stempelet håndleddet pinnene på den andre enden. Bytte lagrene på en motor er standard prosedyre for enhver motor gjenoppbygging. Instruksjoner
en

Fjern kobler stenger fra stempler og veivaksel, hvis de ikke allerede er ute. Stangen er "store ender" (den store enden) er boltet til sveiv med to bolter som holder endestykket på. Den "lille enden" er holdt på håndleddet pin. Den gripestiften holdes på stempelet med to låseringer. Fjern disse clips og skyver gripestiften ut av stempelet og enden av stangen. Dette bør frigjøre stangen.
2

Ta ut de gamle lagrene. Du kan bruke en skrutrekker og en hammer for å banke forsiktig ut de gamle lagrene. Trykk på kanten av lageret der den møter endestykke og vice-versa. Ikke trykk på lageret ut fra siden.
3

Rengjør lageret overflaten av stengene på hver ende med en lofri fille. Nøye undersøke lageroverflater å sørge for at det er absolutt ingen skitt eller rusk, da dette kan forårsake peiling svikt og redusere levetiden på motoren. Rengjør lagrene før installasjon, også.
4

Slide ett lageret i enden av stangen store enden og en peiling inn i enden cap. Endehetten og stangen ende danner sirkelen som går rundt veivakselen når alt er boltet sammen. Lagrene har et lite hakk på hver ende. Disse utsparinger skal være motsatt av hverandre når stangen og endestykke er satt sammen, ikke på samme side. Dette er viktig for riktig oljetrykk. Gjenta denne prosessen for alle stengene. Kontroller at lagrene sitter godt innenfor koble stang og ikke har noen løs play.
5

betydning for den lille enden av stangen skal presses ut med en presse. Hvis du ikke har tilgang til en presse, kan du være i stand til å presse lageret ut med en stuss som bare så vidt passer over peiling, men er stor nok til å passe gjennom enden av stangen. Må du slå lageret ut og deretter i en ny. Vær veldig forsiktig for ikke å skade lageret.
6

Installer stengene på kranken med Plastigage (Se Resources) mellom sveiv og stangen. Stram rod bolter til produsentens spesifikasjoner. Ta staven og sjekk Plastigage å sørge for at toleransene er riktige.
7

Sett stengene til veivakselen og stemplene og forelegg pins, ved hjelp av motor montering glidemiddel. Stram rod bolter i henhold til produsentens spesifikasjoner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133511.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance