Automatisk girkasse komponenter

Den automatiske girkassen skifter gir uten handling av sjåføren og holder bilen stødig mens føreren flytter foten fra bremsen til gass, som gjør det lettere å kjøre i kuperte områder. Det er mange bevegelige deler inne i automatgir som må fungere sømløst sammen for at bilen skal gå som det skal. Den Momentomformer

momentomformer holder bilen ruller tilbake når stoppet. Det er koplingen av overføringen og styrer den strøm som kommer fra motoren, og kommer til hjulene. Torque converter inneholder to roterende plater med skovler og væske mellom dem. Platen fra motoren roterer fluidet, og fluidet roterer platen fra transmisjonen. Væsken bøyer, glatting ut kraftoverføring. I motsetning til en vanlig clutch, der én plate fysisk berører andre plate, og må enten være engasjert eller ikke aktivert, kan torque converter være halvveis engasjert, overføre noen makt, men ikke alle.
Pump

overføring pumpe trekker overføring væske fra sumpen i bunnen av overføringen og presser det inn i alle arbeidsområder i overføringen.
The Planetary gearset

planetarisk gearset gir mulighet for å skifte gir. Den består av en rekke små tannhjul forriglet et større tannhjul i midten og holdes på plass med et stasjonært utstyr som kretser rundt utsiden av de mindre tannhjul. Den lille tannhjul flytt rundt det store, midt gear, noe som åpner for ulike girutveksling. Det er mindre clutcher og metall band rundt den planetariske gearset som gjør giring mykere og gjør at sjåføren kan velge gir, slik som lav og omvendt.
Valve Body

Gear endringer er valgt av datamaskiner i overføringen og motoren, ved hjelp av informasjon fra ventilhuset. Ventilhuset måler trykkforandringer ved inn-og utgang områder på overføring og sender informasjonen til de to datamaskinene. Vi går deretter komponenter av den planetariske gearset å endre tannhjul som anvist av datamaskinene.
Automatic Transmission Fluid

Automatic (ATF) gir smøring og et medium for å overføre kraft fra senderen. Laget av raffinert olje med tilsatt ingredienser for å forhindre skumming og hjelpemiddel i kampen mot korrosjon, er ATF en av de få delene av overføringen som må vedlikeholdes med jevne mellomrom.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133488.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance