Hva er forskjellen mellom Spur & Tannhjulsveksler?

Spur og spiralformede tannhjul er to forskjellige typer av mekaniske tannhjul. En spur gear er sirkulær og har sine tenner som peker rett ut fra sentrum. En skrueformet gear er også sirkulære, men dets tenner er i stedet støpt i en vinkel som danner en spiral nedover gear. Det er grunnleggende forskjeller i sine respektive design som skulle gjøre en mer egnet enn andre for en gitt oppgave, og på grunn av disse forskjeller tannhjul er ikke utskiftbare i samme maskin. Effektivitet

Spur gears er mer effektiv enn spiralformede tannhjul. Tannhjulsveksler er mindre effektive fordi de har flere tenner rørende når to tannhjul er koblet til, fører til økt friksjon og øke energien tapt til varme.
Produksjonskostnadene

Tannhjul koster mindre å produsere enn koniske drev. Utformingen av en spur gear er enklere og enklere å lage enn en spiralformede gear, som fører til en redusert kostnadene for produksjonen.
Load Toleranse

spiralformede tannhjul kan holde en større belastning enn sylindriske tannhjul. Som belastning distribuerer over flere tenner, kan en spiralformede utstyr holder mer belastning enn en spur gear.
Holdbarhet

Tannhjulsveksler er mer holdbare enn sylindriske tannhjul. Lasten distribuerer over flere tenner, så for en gitt belastning de spiralformede tannhjul vil være i stand til å spre kraften ut bedre enn en spur gear, som fører til mindre slitasje på enkelte tenner.
Operating Støy
med

Tannhjulsveksler er roligere enn sylindriske tannhjul. Tannhjulsveksler gjennomgå mindre vibrasjoner på grunn av den vinklede tenner, og som et resultat skape mindre støy.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133799.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance