Typer drivaksler

drivaksler kan bli funnet i en manuell girkasse girkasse. Hensikten med en girkasse girkasse er å overføre den høye effekten av en bil med motoren til hjulene, og i prosessen reduserer den til en kompatibel hastighet. Girkassen gjør dette gjennom en kompleks ordning av gir og aksler. Input Shaft

Bilen er motoren veivaksel snur og skaper makt. Denne mekaniske energi må først gå gjennom girkasse girkasse før den til slutt når hjulene. Den første komponenten til å motta denne energi er den inngående aksel. Det kan være engasjert eller utkoplet gjennom mekanismen av koplingen. Typisk i et bakhjulsdrift bil, er inngående aksel designet for å legge langs samme linje som den utgående aksel, danner det virker som en enkeltstående komponent som kalles en hovedaksel.
Counter Shaft

Telleren aksel ligger parallelt med hovedaksel og er drevet av inngående aksel gjennom en pinjong. I en enkel manuell girkasse design, og overføring tannhjul festet til telleren aksel permanent, spinne sammen med den. I front-wheel-drive biler, input og teller skaft er faktisk det samme. Den bærer den clutchmekanismen, som forbinder den til motoren og overfører strømmen til den utgående akselen gjennom girene som ligger langs den. Noen ganger telleren skaftet er også kalt en lay aksel.
Output Shaft

siste komponenten som bærer kraften ut av girkasse girkasse og videre til Hjulene er den utgående akselen. Et sett med overføring tannhjul parallelt med de på telleren aksel er anordnet langs den utgående aksel, den er drevet av telleren aksel gjennom disse tannhjul. Både produksjon og skranke aksel tannhjul er vanligvis allerede blandet, men den utgående akselens girene ikke er permanent festet til den. Disse tannhjul er de som faktisk er forskjøvet manuelt av føreren. Bare den ene giret valgt festes og roterer den utgående akselen sammen med det, mens de andre spinner fritt til en annen er valgt.
Andre konfigurasjoner

Et design som bruker sekvensiell girkasse --- hvor pinnen flyttes opp eller ned --- legger en annen aksel i overføringen kalt velgeren akselen. Denne akselen svinger av visse grader med hvert skift og flytter krage som fester en girer på utgående aksel. I mellomtiden gjør dual-clutch typen konfigurasjon faktisk bruk av to utgående aksler der den skiftende tannhjul er fordelt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133831.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance