Hvordan Les Smog Test Results

Mer enn halvparten av statene i USA krever nå at kjøretøyet skal passere en smog test med jevne mellomrom. Denne spesialiserte testen analyserer mengden av forurensende utslipp bilen din produserer. Du må forstå testprosedyre å lese smog testresultater riktig. California er kjent for å ha noen av de strengeste politikk på smog kontroll. På grunn av dette, er dens smog tester ofte brukt som base for landsdekkende tolkning av testresultater. Instruksjoner
en

Gjennomgå testprosedyre. Ved hjelp av California som et eksempel, biler kjører gjennom hver test på to forskjellige hastigheter. Generelt, sitter i bilen på en tredemølle enhet og blir testet på 15 miles per time og 25 miles per time. Et dynamometer er festet til eksosrøret. Denne spesielle maskinen måler utslipp av hydrokarbon (HC), karbonmonoksid (CO), karbondioksid (CO2), lystgass (NOx) og oksygen (O). Du er utstedt en rapport som beskriver bestått eller ikke bestått status, en liste over eventuelle foreslåtte vedlikeholdsproblemer og en liste over de utslipp test målinger.
2

Les den første linjen av utslipp testresultater. Hver gass har en egen seksjon på de fleste smog testresultater. Den første linjen i avsnittet er det to brev forkortelsen for utslipp detektert gass som beskrevet i forrige trinn.
3

Les resultatene i hver utslippene kategori. Hver seksjon viser testingen hastighet, motorens omdreininger per minutt (RPM) i den hastigheten, den maksimale mengde av den type gass som frigjøres på at hastigheten i deler per million (ppm), den gjennomsnittlige mengden av gass som slippes ut under testen, og det totale Mengden av gass detektert i løpet av testen. Hvis noen av målene overstige den maksimale tillatte nivået i ditt bestemt tilstand, mislykkes bilen smog inspeksjon.
4

Les og følg noen av vedlikeholdet notater tatt med i rapporten. De fleste stater krever teknikere å inkludere data om feil eller mangelfull komponenter som kan være ansvarlig for en bil sviktende testen og komponenter som kan føre til fremtidige smog-relaterte problemer. Ta bilen til en mekaniker eller ta opp bekymringene som reises i rapporten på egen hånd.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/professional-car-maintenance/133883.html

Previous:
Next:

Profesjonell Car Maintenance