Om Bil Dashbord

The dashbordet inni en bil kan være enkle eller ytre. Vis biler og noen racerbiler har tilpasset instrumentbord laget av metall. Chrome instrumentbord blir ofte sett på viser biler. En dashbordet kan være hjemme til en grunnleggende instrument panel eller en med state-of-the-art teknologi, for eksempel en GPS-systemet og multi-disc CD-veksler. Dashbord har endret seg mye siden begrepet ble først brukt, tilbake i dagene av hest og golfbiler. Historie

Ordet "dashboard" ble hørt så langt tilbake som tidlig på 1600-tallet, lenge før motor-drevne biler noensinne treffer veien. Ordet ble opprinnelig brukt for å beskrive stykke tre eller annet materiale som finnes på forsiden av en hest og buggy. Dette brettet ble brukt til å beskytte passasjerene fra styrtende. Det engelske språket-betydningen av ordet "dash" på det tidspunktet var "å bryte i stykker" eller "å knuse inn voldsomt." Dashbordet beskyttet alle som kjører eller rir i buggy fra å bli skadet av skitt, kan steiner, is og andre gjenstander hestene sparke opp som de travet over bakken.
Funksjon

dashbordet i en bil tjener flere funksjoner. Det er den enheten som rattstammen er festet. Instrumentbord holder instrumentpanelet av en bil, inkludert målere og varselsignaler. Varselsignaler på dashbordet hjelpe sjåføren fastslå om en komponent på bilen er defekt eller om hun bør trekke ut til siden av veien for å sjekke hennes bil. Fronten av et dashbord holder lydsystem, klima-vents og annet tilbehør. Instrumentbord også holde kollisjonsputer, som bidrar til å redde liv hvis en bil er involvert i en kollisjon. Noen instrumentbord også padding som bidrar til å redusere risikoen for skader hvis noen i bilen treffer han hadde på dashbordet under en ulykke.

Funksjoner

instrument panel på dashbordet lar føreren å vise speedometer, kilometerteller og (i noen biler) turteller. Varsellamper og målere (inkludert "check engine" lys, sjekke olje lys og gass gauge) er plassert på instrumentpanelet av bilens dashbord. Noen biler nå tilby GPS og andre navigasjonssystemer som vanligvis plassert på dashbordet. Satellitt radioer og andre avanserte lydsystemer (inkludert CD-vekslere) er ofte festet til dashbordet også.
Typer

Mange instrumentbord er laget av plast, spesielt i økonomien - og moderat priset biler. Noen luksusbiler tilby instrumentbord som er laget av skinn. Racerbiler som er store nok til å ha en full dashbordet bruker vanligvis metall i konstruksjonen deres. Racerbiler og kjøretøyer som er tilpasset av bil entusiaster ofte sport krom ringer og måleinstrumenter, for å legge til estetikk av bilen.
Advarsler

Din dashbordet kan ikke tilby så mye fred i sinnet som du kanskje tror. Kollisjonsputen eller kollisjonsputer i dashbordet kan være defekt. Hvis bilen din noen gang var i en ulykke, er det mulig at garasjen ikke erstatte airbagen, men heller fylt rommet med andre materialer eller plassert en brukt airbag i airbag kupé. Dette utgjør en fare hvis du noen gang involvert i en bilulykke og finne ut for sent at du har en airbag som ikke vil distribuere riktig -. Eller i det hele tatt

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124416.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil