Hvordan justere en Timing Belt

En Registerreim er en av de mest enkle, men avgjørende, deler av bilens motor. Også kjent som cam belte eller timing kjeden, kjører Registerreim hele motoren din, slik at ventilene fungerer i tidsbestemt samordning med hverandre. Selv om mekanismen i seg selv er rudimentær, er dens funksjon så kritisk at du kanskje trenger hjelp av en profesjonell før du bestemmer deg for å justere en timing belte. Du trenger
Wrench
Vis flere instruksjoner
en

parkere bilen i et trygt miljø for deg å jobbe på den. Bruk en garasje eller et rolig nabolag gate. Kontroller at alle verktøy er hendig og du har rikelig med lys.
2

Pop låsen og åpne panseret. Feste den på plass ved hjelp av låse stang.
3

Koble fra bilens batteri.
4

Finn Registerreim og tilhørende apparat. Du må kanskje ta kontakt med bilens manual for å finne hvor Registerreim ligger innenfor motoren din.
5

Fjern timing dekselet.
6

Slapp timing belte er strammer . For å gjøre dette, må du løsne boltene som holder den på plass. Tillate strammeren å slippe slik at det kommer i lett kontakt med timing belte.
7

Juster timing belte som er nødvendig. Dersom kursen har blitt forstyrret, finne problemet og korrigere det. For å fullføre dette trinnet, må du ta kontakt med bilens service manual eller be om hjelp fra en proff.
8

Sammenlign taktmerkene å sørge for at Registerreim er på rett kurs . Se etter taktmerkene på sveiv, cam og tannhjulene. Pass på at de er alle justert jevnt.
9

Slå motoren manuelt ved hjelp av en fastnøkkel til å manipulere Veivakselremskive. Du skal fylle ut et par av turtall for å være sikker på at timingen beltet sitter riktig i forhold til tannhjulene. Pass på at du ikke opplever motstand når beltet svinger, og sjekke for å være sikker på at de stempler og ventiler ikke berører hverandre som Registerreim fullfører sin syklus.
10

Stram noen av boltene du har løsnet langs beltet er strammeren. Pass på at de ligger tett, men ikke stram dem. Som vil gjøre det vanskeligere å fjerne dem neste gang du trenger å justere timing belte.
11

Koble bilens batteri. Smelle panseret og sørge for at den låses i lukket stilling.
12

Slå bilens motor på og sjekke for å være sikker på at alt er knirkefritt.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124150.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil