Hvordan holde en bil kjører som ny

Det er mer enn rutinemessig vedlikehold-selv om det er kritisk å holde bilen i topp stand. Du må vite hvordan du behandler et kjøretøy for å få mest mulig ut av det. Noen ganger innebærer nytenkning hele veien du kjører, men det vil være verdt innsatsen som bilen kjører fint og outlasts alle andres. Instruksjoner
Be Good til din bil, og det vil være bra for deg
en

Tenk på veiene du kjører på. Det er ofte bedre å slentre ned en gammel landevei enn å ta mye mindre naturskjønne motorveien, men motorveiene er vanligvis mye lettere på bilen din. Du trenger ikke gå bumping sammen, kjører over stokk og banket inn jettegryter på motorveien. Du kan heller ikke kjøre på løs grus som sparker opp støv, smuss, løv og rock partikler inn i bilens rist og undersiden. Slitasje dårlige veier ut dekk og biler, skaper de dings i malingen, bulker i kroppen, riper på glasset, og de kan til og med kaste av bilens hele justering. Unngå dårlige veier hvis du kan, det vil spare mye slitasje på bilen din.
2

Gir ned når du trenger det. Noen mennesker tilbringer hele sitt kjøring liv uten noensinne å bruke deres lavere driving gear. Hvis bilen din ser ut til å være sliter med å gå opp en bakke, hjelpe den sammen ved nedgiring. Det tar ikke noe tid eller krefter og det virkelig bidrar til å redusere belastningen på motoren din. Akselererer når bilen er nølende setter en stor belastning på motoren, fører det til rask slitasje, og det reduserer også flyten av olje, noe som gjør bilen din jobbe en hel mye vanskeligere enn det må. Overbelaste motoren vil ha bilen ut raskere enn du innser. Hvis du kjører på svært kupert terreng og veier, gire ned før bilen begynner å stamme, og du kan legge år til livet av motoren din.
3

Organiser dine ærend og livet og røren. Bilen opplever mest slitasje i løpet av de første 10 sekunder når du starter den opp kald. Dette er fordi oljen i motoren ikke strømmer ennå, og det er i gang tørke i noen sekunder, noe som etterlater de ulike delene ubeskyttet ved at oljen. Når du starter bilen, få den i bevegelse så fort som mulig. Det betyr ikke spinne ut, men starte bilen rulle raskt og ikke sitte og la den gå i lenge dette betyr at bilen kjører så mye lenger med svært lite olje flyt. Park på åser med bilen nesen vendt nedover. Dette vil hjelpe motorens olje ikke å bosette så langt ned i motoren så det har mer smøring når du starter den opp. Også strømmen av tyngdekraften vil forsterke bevegelsen av oljen gjennom motoren. Unngå parkering oppoverbakke hvis du kan så dette har nøyaktig motsatt effekt.
4

holde motoren varm i den bitende kulden. Hvis du bor der det blir virkelig kaldt, tenke på å sette et varmt teppe over motoren og stenge panseret på det når bilen skal sitte over natten eller for en lang tid. Du kan kjøpe en ganske billig motorvarmer som vil gjøre det mye, mye lettere å starte i morgen, samt å redusere slitasje på motoren din i store sprang. Det er vel verdt noen sekunder og den lille utlegget av kontanter det tar å bruke dette.
5

Endre oljen. Dette er det første du bør være årvåken om hvis du eier en bil. En motor går dårlig på skitten olje. En dårlig motor som går vil bryte ned mye raskere. Du kan skifte olje selv, eller gå til en generisk varehus hvor det er virkelig billig, men ikke krymper på dette. Det vil ødelegge bilen din raskt å kjøre på gunk i stedet for olje. Endre det hver 3000 miles i stedet for 5000, og du vil se en stor payoff senere. Sørg for å få alle de regelmessig vedlikehold som bilens bruksanvisningen anbefaler. Slacking på dette vil koste deg mer i det lange løp. Med litt tender loving care, bilen vil ta vare på deg i årene som kommer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124216.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil