Hvordan å opprettholde Engine

Riktig kjøretøy vedlikehold er et must hvis du vil at bilen til å kjøre jevnt og holde drivstofforbruket på et minimum. Nyere biler har ekstremt trange motorer og ikke tåler forurenset olje, skitten bremsevæske og lavt kjølevæske nivå. Bilens fjæring systemet krever regelmessig smøring for å hindre for tidlig slitasje på bremseklosser, dekk og u-ledd. Girolje må opprettholdes på riktig nivå for å forhindre o-ring slitasje. Ta følgende trinn vil hjelpe din bil i fjor. Instruksjoner
en

Utfør en visuell inspeksjon av alle komponenter som har en normal slitasje periode. Dekk, bremsevæske, girolje, motorolje, kjølevæske og luftfilter bør alle være visuelt kontrollert og reparert etter behov. Sjekk service manual for riktige prosedyrer og serviceintervaller for disse elementene og væsker.
2

Olje og filter bør skiftes med jevne mellomrom, som regel bestemt av kjørelengde. Oljenivå og sammenbrudd kan bli funnet være å fjerne motoren peilepinnen og undersøke nivået på det medfølgende markører og ved å merke seg fargen på oljen. Hvis det er svart, er det tid for et oljeskift.
3

Sjekk luftfilteret for slitasje, støv og farge. De fleste luftfiltre kan blåses ut med en luftkanon og brukes på nytt i det minste én gang. Sterkt forurenset filtre bør skiftes ut under planlagte intervaller for oljeskift.
4

Transmission væskenivå og farge kan kontrolleres ved å fjerne overføring peilepinnen og sjekke nivået merkene på peilepinnen. Fluid skal være rød eller blå, avhengig av type kjøretøy. Hvis fargen er off, bør væsken tømmes og erstattet med ny væske og girolje filter. Intervaller for å sjekke overføring væske er plassert i bilens service manual.
5

Sjekk kjølevæskenivået og farge ved spratt korken av overløp reservoaret og sjekke nivået mot markørene på reservoaret. Kjølevæske fargen skal være grønn. Hvis fargen er falmet, bør kjølevæske tømmes og erstattet med ny kjølevæske. Hvis væskenivået er lavt, en 50/50 vann-kjølevæske blandingen til tanken til væskenivået er nådd. Overoppheting kan føre til at toppakning å lekke kjølevæske inn i olje-porter.
6

Bremsevæske bør sjekkes under den planlagte oljeskift. Fluid bør være honning farget og fylt opp til full nivå merking på væske reservoaret. Hvis bremsevæsken er misfarget, vil bremseslanger må være renset for forurenset bremsevæske. Bytt misfarget væske i henhold til prosedyren beskrevet i service manual. Lav væskenivået bør toppet av med ny væske.
7

Suspension fett bør erstattes per tjenesten manualen er foreslått intervall. Bruk fettpresse på alle smørenipler i suspensjon. Skyv fett inntil gammelt fett kommer ut og nytt fett fyller suspensjon del.
8

Tennplugger bør fjernes og kontrolleres for misfarging og gapet mellom kontakter. Med bladsøker å sjekke gapet mellom kontakter. Se service manual for den aktuelle tennpluggen. Rengjør tennpluggen wire og kontakte og legge ledende fett for å bedre forbindelsen.
9

Bruk skanning verktøy for å finne eventuelle feil i bilens systemer. Reparere feil ved hjelp av tjenesten manuell prosedyre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124242.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil