Slik installerer en Automobile vannpumpe

The vannpumpe er en viktig del av bilens motor. Det er ansvarlig for å pumpe kjølevæske fra radiatoren og gjennom motoren for å holde den kald. Uten vannpumpen overopphetet en motor svært raskt og kan mislykkes. Defekte vannpumper bryte uten forvarsel og må alltid skiftes som en forholdsregel i stedet for en reparasjon. Alle motorene er forskjellige, men vannpumpen i sin grunnleggende form uniform.Before begynner denne prosedyren, sørg for å ha alle delene og verktøyene du trenger før rive fra hverandre motoren din. Denne prosedyren skal ta en ettermiddag, men hvis du rive motoren fra hverandre før realisere du glemte å få en viktig rolle, kan det slå inn i en midnatt affære. Husk også å la motoren kjøle seg ned før du forsøker å følge noen av punktene under. Motorer bli veldig varmt når de kjører! Du trenger
Komplett skralle satt
Skrutrekkere (flat og Phillips)
Gear avtrekker
Ny vannpumpe
Ny vannpumpe pakning
Pakningsfjerner
pakning fugemasse
Pakning skraper
Vis flere instruksjoner
Fjern alle tilkoblede enheter
en

tømme kjølevann fra radiatoren. Løsne og trekk ut støpselet fra bunnen av radiator. Selv om det er drenering, skru av lokket på radiatoren så det vil renne raskere. Ikke gå videre før radiatoren er ferdig med drenering.
2

Tøm kjølevæske fra motorblokken. Løsne og fjern pluggen fra motorblokken (ikke bunnpannen) som inneholder kjølevæske. Se i bruksanvisningen for plasseringen av motorblokk kjølevæske bunnpluggen.
3

Forhjulsdrift og rear-wheel/all-wheel drive biler har helt forskjellige motor ordninger. En forhjulsdrevet bil vanligvis ikke har en vifte montert på vannpumpen trinse, mens en bak-hjulet eller all-wheel drive bilen har en trinse montert vifte. For en forhjulsdrevet bil, fjern eventuelle enheter koblet til vannpumpen skivene som hindrer din evne til å nå vannpumpen. Dette kan inkludere et inntak manifold, luftfilter boksen, eller olje filter.For bakhjulsdrift eller firehjulsdrift biler, fjerne viften fra vannpumpe remskiveenhet. Fjerne radiator og vifte likkledet er anbefalt, og trolig nødvendig for å kunne fortsette.
4

Etter å ha fjernet alle hindringer i nærheten, løsne noen beltestrammere og fjern remmen (e) fra vannpumpen skivene.
5

Fjern vannpumpen skivene. Vannpumpen remskive er ansvarlig for å drive vannpumpe, men må fjernes for å få tilgang til pumpen. Det er vanligvis flere boltene som holder skivene på plass. Fjern eventuelle bolter og lagre dem for montering.
Fjern Vannpumpe
6

Fjern eventuelle skruer som holder vannpumpe til motorblokken. Noen av bolter og muttere er vanskelig å finne og løsne. Å ha extensions for skralle din kan være nyttig.
7

Fjern vannpumpe fra motorblokken. Vær forsiktig på noe søl kjølevæske fra motoren.
8

Rengjør de resterende pakningen fra motorblokken. Det er veldig viktig å få alle de gamle pakningen ut av motoren overflaten. Unnlatelse av å rengjøre monteringsflate vil resultere i en lekkasje eller vann pumpesvikt. Bruk pakningen remover og skrape for å grundig fjerne den gamle pakningen.
Installere den nye Vannpumpe
9

Skru radiator og kjølevæske plugger.

10

Installer den nye pakningen. Påfør en generøs, men ikke rotete, mengde pakning sealer til begge sider av pakningen. Pass på at det ikke er noen hull i fugemasse.
11

Påfør litt pakning fugemasse til parring overflaten av vannpumpe og installere det på pakningen.
12

Monter alle muttere og bolter på vannpumpen. Pass på å stramme dem skikkelig for å unngå eventuelle lekkasjer eller tidlig svikt.
13

Sett vannpumpen skivene. Pass på å stramme boltene ordentlig.
14

Sett vannpumpen belte og andre belter som var festet på vannpumpen skivene. Pass på at de er strammet ordentlig, ellers vil de knirker eller skade andre komponenter.
15

Monter viften og eventuelle andre komponenter du fjernet før utskifting av vannpumpe. Pass på å stramme alt riktig og sørge for at ingen deler legging i motorrommet.
16

Fyll radiatoren med kjølevæske og luft kjølevæskeslanger. La motoren gå og se etter lekkasjer fra den nye vannpumpen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124477.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil