Typer AC Motors

AC-motorer er en type elektrisk motor. AC står for "vekselstrøm." De andre typer elektriske motorer, annet enn AC-motorer, er DC (Direct Current) motorer. Den største forskjellen mellom disse to motorene er at AC-motorer trenger vekselstrøm mens DC-motorer krever direkte strømninger. Innenfor AC motor kategori, er det også mange forskjellige underavdelinger og typer av AC-motorer tilgjengelige. Typer

En av de to viktigste divisjoner av AC-motorer er at av enfase og trefase motorer. Tilgangen for enfaset AC elektrisitet er vanligvis hva du finner i ethvert hjem. Tre fase elektrisk kraft er vanligvis bare tilgjengelig i fabrikker. Den mest populære enkelt fase AC motor kalles en universal motor - denne motoren er kjent som universell fordi det er også i stand til å kjøre med DC strøm
Teorier /Spekulasjoner
Universal AC motorer er ansett for å være upålitelig og ineffektiv av mange, og de produseres svært billig. Det er ofte brukt for hestekrefter AC-motorer. En god ting om denne typen AC-motor er at motorens turtall kan enkelt endres og modifiseres. Du vil som regel finne universelle motorer i drill i hånden og miksere.
Potential
p Det er også større størrelse enkelt fase AC-motorer. I disse tilfellene er komponenter som er kjent som kondensatorer utnyttes til å lage en annen fase som er avledet fra det enfaset vekselstrøm. Denne typen motor kalles en induksjon motor og innenfor denne kategorien, er det dessuten to typer: kondensator kjøre motorer og kondensator start motorer. Samspillet mellom disse to typer motorer gjør at motorene skal kunne slå.
Fordeler

tillegg av den andre fasen blir kvitt behovet for børstene som er en del av universell AC-motorer. Dette forbedrer både holdbarhet og effektivitet av AC motor. Dette er fordi de børster av motorene er generelt en viktig årsak til svikt, skade og slitasje.
Hensyn
p Det er også flere forskjellige typer AC motor-hastigheter å vurdere. Speed ​​i AC-motorer er vanligvis bestemt av rotasjoner per minutt (forkortet til RPM) når det er ubelastet. Når motoren er lastet ned, senker hastigheten også ned, som et resultat. Hvis elektromotoren har for mye av en tung belastning, vil motorakselen også opphøre å kjøre. Denne situasjonen kalles stall hastighet, og du bør prøve å unngå dette.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124412.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil