Om Automobile Lights

Helt siden Karl Benz utrustet hans Benz Patent Motorwagen med en gass lanterne slik at han kunne kjøre om natten, har løpet vært på å forbedre ytelsen av bilen lyssystem. I de 120 år siden lyskasteren ble innført, har store fremskritt blitt gjort ikke bare i forover belysning, men i bakre og lys fra siden samt i førerhuset. Resultatet er større stil og sikkerhet enn noen gang før. Historie

Tidlig i utviklingen av bilen, var den eneste belysningen tilgjengelig frontlykter. Gass og olje lanterner snart vike for glødelamper elektriske lys, som i sin tur tapte favør til halogenpærer, høy intensitet utslipp Xenon pærer, og sist, lysdioder (LED). Som folk begynte å kjøre mer i løpet av timer av mørket, ble behovet for baklys tydelig. Bremselysene ble lagt til som en sikkerhetsfunksjon, som var Blinklys, og til slutt sidemarkeringslykter og kjørelys. Innvendige lys og dashbord lys ble også opprinnelig utviklet som sikkerhet.
Funksjon

Automobile belysning er fortsatt først og fremst en funksjon av sikkerhet. Frontlyktene gir føreren av bilen evnen til å se veien og eventuelle hindringer foran ham, og for å varsle motgående trafikk til hans nærvær. Bakre og side lys varsle sjåfører bak bilen til dens nærvær. Blinklys og bremselys gi sjåførene både bak og foran bilen med informasjon om hastighet, plassering og intensjon om bilens sjåfør. Innvendig belysning tillater føreren å se sine drifts trykkmålere for å styre bilen trygt.

Typer

Automobile lys, ofte referert til som bilen belysning system, består av fremtidsrettede montert lys, bakmontert lys, sidemonterte lys og interiør lys. Fargene og funksjonene til disse lysene har utviklet av konvensjonen gjennom årene, og har blitt kodifisert i USA de siste tiårene i Federal Motor Vehicle Safety Standard 108. Med noen unntak lykter kan bare avgir hvitt lys. Baklysene kan bare avgir rødt lys. Side lys og blinklys lamper kan kun avgi gult lys. Utrykningskjøretøy kan bruke andre fargede lysene som blå.
Egenskaper

plassering av de forskjellige typer lys på et kjøretøy inneholder deres formål og funksjoner. Hovedlys er posisjonert på forsiden av kjøretøyet og er utformet for å avgi en kraftig stråle av lys for å lyse opp veien foran. De er ofte utstyrt med en dimmebryter som tillater føreren å veksle mellom de lysere fjernlys og dimmer nærlys. Blinklys aktiveres av føreren for å varsle andre trafikanter om sin intensjon om å snu. Bremselys aktiveres automatisk når bremsepedalen trykkes inn for å varsle andre trafikanter om en endring i hastighet.
Size

Tidlig bil belysning enheter var store og uhåndterlige, og endringen har ikke alltid kommet raskt. Standarden runde, 7-tommers hodelykt, for eksempel, ble pålagt av den føderale regjeringen for alle amerikanske biler fra 1940 til 1975. I dag er imidlertid miniatyrisering av komponenter som har påvirket mange industrier utbredt i auto belysningsfeltet i tillegg. Light Emitting Diodes har erstattet pærer i mange programmer, redusere størrelsen på produksjonen enheten til mindre enn en blyant viskelær.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124396.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil