Om Spark Plug Wires

tennplugg ledninger brukes til å overføre strøm fra spolen til distributøren og fra distributør til tennpluggene. Denne strøm skaper et gnist på pluggen, som brukes til å detonere brenselchargen i sylinderne. Mens de er enkle i design og konsept, kan mange ting påvirke hvordan de utfører. Funksjon

Funksjonen til tennplugg ledninger er å knytte coil, distributør og tennplugger sammen. Spolen blir tolv volt av innkommende strøm inn i 20000 til 50000 volt og sender dette støt gjennom spolen ledning, som er forbundet i den andre enden til distributøren. Inne distributøren er en rotor som spinner, og leder denne strømmen til riktig tennplugg ledning på riktig tidspunkt, og skaper den "gnisten" på pluggen. Uten disse ledningene, vil ingen bil selv slå på.
Typer

Alle tennplugg ledninger vil vanligvis følger samme konsept, men som med alt annet, du får hva du betaler for. Noen har tykke silikon ytre hylser som beskytter kobber kjerne tråden inne fra overslag over på andre deler av motoren, eller andre ledninger. Jo tykkere skjede, bedre wire, som en generell regel. Også noen ledninger bruke en bedre kvalitet kobber enn andre, med strammere passende tilkoblinger, noe som får dem til å gjøre jobben sin mye mer nøyaktig. Race søknad ledninger er veldig tykk, fordi rase spoler indusere en høyere spenning for å sikre sparking i sylinderne.
Identifikasjon

tennplugg ledninger normalt løpe fra toppen av motoren til sylindrene på sidene, selv om noen konfigurasjoner forskjellig. Det vil være en plug per sylinder i vanlige applikasjoner, slik at en V6 vil ha seks, og en V8 vil ta på åtte plugg ledninger, ikke medregnet coil ledningen. Hver ende vil ha en støvel på den for å feste ledningen til enten en tennplugg, distributøren eller spolen. Vanligvis vil hver ende være forskjellige størrelser og derfor umulig å blande opp.
Størrelse

fleste tennplugg ledninger er målt i millimeter. Åtte millimeter tennplugg ledninger anses svært store og brukes mest i race biler, mens vanlige applikasjoner er fine med fem-til sju millimeter ledninger. Jo tykkere tennplugg ledninger, jo mer strøm de er i stand til å gjennomføre og mer effektivt de kan håndtere kraftige spoler.
Advarsel

Håndtering tennplugg ledninger mens Motoren er på kan virkelig vondt. Disse ledningene har høy spenning i dem, og det er farlig å få et støt. Spolen ledning er enda verre, fordi mellom spolen og distributøren den fulle spenning er til stede, med svært lite slipp. Hold ledninger skilt i motorrommet, fordi et fenomen kjent som "cross-firing" kan oppstå. For eksempel, hvis ledningen rører ledning seks, kunne deres strømmer hoppe over hverandre og gnisten vil ikke skje i riktig sylinder på riktig tidspunkt. Hvis skrubbsår eller kutt blir lagt merke til på noen tennplugg ledninger, erstatte dem umiddelbart. Til slutt, sikre at de blir rutet til riktig sylinder, eller i bilen vil ikke kjøre skikkelig, hvis i det hele tatt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124382.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil