Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Hva er en flat-Plane veivaksel

Automotive V-8 motorer benytte en av to mulige veivaksel konfigurasjoner:? Flat-plane eller cross-flyet. Den typiske personbil V-8 er av strømningstverrsnittet plane utforming, som har en veivtappstørrelse for hver 90 graders rotasjon. Det flate-plane utforming også er kjent som en en-plan eller 180-graders veivaksel fordi dens crankpins er atskilt med 180 grader rotasjon. Sett fra enden, de crankpins og viktigste tidsskrifter av en flat-plane veivaksel er på en enkelt plan, mens cross-flyets crankpins er på to plan med de viktigste tidsskriftene på senteret. Balansere

En flat-plane V-8 er en iboende balansert motoren da to stempler i hver bank av sylindrene er på øvre dødpunkt, mens de to andre er i bunn dødpunkt. Av denne grunn har en flate-planet veivaksel ikke trenge motvekter, i motsetning til et plan på tvers av veivakselen, som krever motvekter for å oppnå balance.A flate-planet veivaksel ikke vibrerer mer enn en motvekt på tvers av planet veivaksel på grunn av en iboende mangel på rotasjons balanse, men dette kan kontrolleres ved hjelp av en kort slaglengde og lette stempler.
Effektivitet

En V-8 design med en flat-plane veivaksel tillater en avfyring rekkefølge som veksler fra en bank til en annen. Dette forenkler inntak og eksos tuning og dermed forbedrer motorens effektivitet.
Usage

flat-plane V-8 er mer vanlig som en dedikert racing motor enn en personbil motor fordi dens enkelhet, lav vekt og behovet for en kort slaglengde er velegnet til Racing bruk. Den lave stempel massen gir raskere akselerasjon, mens den høye effektivitet øker hestekrefter ved høye turtall.
Historie

Cadillac introduserte cross-plane veivaksel for sin V-8s i 1923. Før 1923 alle V-8 motorer utnyttet en flat-plane veivakselen. På midten av 1930-tallet noen av de tidlige varme rodders begynte å bruke ettermarkedet flat-plane veivaksler i Ford flat-head V-8s å forbedre effektiviteten. Mens amerikanske bilprodusentene fortsatte å bruke cross-plane design for sin glatthet og low-end dreiemoment, vedtatt europeiske performance-bilprodusenter som Ferrari og Lotus flat-plane design.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92581.html

Previous:
Next:

Exotic Cars