Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Historien om BMW 850

I 1989 BMW lanserte 8-serien, den mest prestisjetunge serien i sin flåte. To år senere ble de 850i avduket som flaggskipet sitt. Til tross for bare fem år i produksjon. 850 er fortsatt en av de mest gjenkjennelige BMWs i nyere tid med sin kupé styling og særegne hodelykt arrangement. Første generasjon

850 dukket først opp i 1991 som 850i. Den 5-liters V-12 motor på den grunnleggende 850i var i stand til å produsere 296 hk mens sin elegante utseende gjorde det en reell head-turner på den tiden. Det tilbys ekte top-end bilkjøring med en kjørecomputer, elektrisk alt og en utsalgspris på rundt $ 100.000. Senere første generasjons 850S fikk navnet 850Ci å skille modellen fra andre BMW-serier, men dette indikerer ikke noen endringer i spesifikasjonen.
Second Generation

1993 ble det besluttet at 850 trengte en makeover, og ansvaret for å gjennomføre dette ble styrt av BMW Motorsport. Motoren kapasiteten ble økt til 5,6 liter, ble det styring, fjæring og aerodynamikk alle innstilt og resultatet var en maskin som kan skilte ytterligere 80 hk.
End Of The Road

Endre sosiale trender og krigen i Kuwait, noe som førte til en økning i drivstoffpriser, var begge medvirkende faktorer i BMW beslutning om å avslutte produksjonen av 850. Den høye prisen og drivstoff-sulten kraftverket var upraktisk som folk begynte å kreve mer miljøvennlig bilkjøring, og produksjonen av modellen opphørte i 1996. Den 8-serien fortsatte i ytterligere tre år før 840i ble trukket tilbake i 1999.
Dag

tross for sin alder, fortsatt 8-serien BMWs svært ønskelig. I motsetning til de fleste av sine samtidige, har sin elegante styling datert svært lite siden begynnelsen av 1990. Negative aspekter er høyt drivstofforbruk, trange passasjer plass i baksetet, begrenset takhøyde for høye sjåfører og de høye kostnadene ved vedlikehold.
Annenhåndsverdi

tross for den svært høy opprinnelige utsalgspris, kan du nå kjøpe en 850 for mindre enn $ 7000. For secondhand kjøpere, er det CSi den mest ønskelige modellen. Det er verdt å merke seg at på grunn av alder av kjøretøyene, problemer med de omfattende elektriske systemene er vanlig og reparasjoner kan være uoverkommelig dyrt.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92476.html

Previous:
Next:

Exotic Cars