Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

De Yugo & Art Projects

The Zastava Koral, mer kjent som "Yugo", er en av de mest baktalt bilene som noen gang er produsert. Den Yugo ble bygget i Jugoslavia og solgt billig i USA mellom 1985 og 1991. Det ofte ble kalt den verste bilen i verden med henvisning til rapporter om hyppige breakdowns, vanskelige deler oppkjøp og til og med død av en ung kvinne som Yugo ble blåst av Mackinacbroen i 1989. Produksjon av Yugo opphørte i 2008, men bilen har funnet et nytt liv i den internasjonale kunstverdenen gjennom flere prosjekter. Yugo Neste

I 1994 kjøpte Kevin O'Callaghan, professor ved Visual School of Arts i Manhattan, 39 Yugos for kreativ bruk for sine studenter. Resultatet ble en utstilling av 28 skulpturer først presentert i Grand Central Terminal året etter. Studentene hadde forvandlet bilene inn i, blant annet, en gigantisk brødrister, en port-a-potte, et piano og en dusj /bad. Etter suksessen i New York, gikk utstillingen på turné og ble vist på 28 steder over hele USA
Museum Tjenesten

bosnisk født kunstner Mladen Miljanović presenterte sin installasjon "Museum service" i Wien Museum of Modern Art i 2010. Hans prosjekt inkluderte demontering av en Yugo, som dekker en Yugo helt i betong, og spille lydopptak av intervjuer om Yugos gjennom bil hodet. I tillegg tilbys kunstneren en taxi der han personlig plukket opp besøkende til utstillingen og kjørte dem i en Yugo til museet.
Goran sin Stealth Yugo
< p> I 2006 sluttet irske kunstneren Alan Phelan og serbisk bil designer Goran Krstiæ sammen om å lage en Yugo skulptur bestilt av den irske Museum of Modern Art. Krstiæ opprettet en CAD design for arbeidet, som deretter ble konstruert og formet av kunstneren. Stålet-gjengitt strukturen var utstilt fra juli 22 til 1 november 2009 i fontenen av Imma formelle hager i Dublin.
I Love my Yugo

britiske kunstneren og filmskaper Sarah Carne arvet en Yugo i 1995 og tok bilen for en tur fra London til Serbia og Montenegro i 2004. Hun filmet reisen og etterpå gikk på tur i London, Manchester og Liverpool i Storbritannia, screening dokumentaren tittelen "I Love my Yugo" på en i bilen DVD system for villige passasjerer. Hennes Yugo klarte å gjøre over 100.000 miles, men Carne ble suspendert fra sin veihjelpstjeneste på grunn av overforbruk av kontoen.
Luna Park

En 48 meter høye dinosaur laget av Yugo materialer av tidligere arbeidere av Zavasta fabrikk i Serbia var utstilt i flere britiske byer i 2010. Dinosauren var laget av et hardt polyester skall plassert over en solid stålkonstruksjon. Prosjektet ble kalt "Luna Park" og hadde blitt utformet av kunstnere Heather og Ivan Morison. I tillegg har kunstnerne filmet produksjonen av dinosaur, mens også fortelle historiene til flere personer de møtte under sitt opphold i Serbia.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92567.html

Previous:
Next:

Exotic Cars