Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

History of the Lamborghini Bil

The aggressivt stylet og kantete Lamborghini regnes som den viktigste rival til Ferrari som den fremste eksotisk bil. Automobili Lamborghini SpA, som nå eies av Volkswagen-konsernet, blomstret i 1960, med hver påfølgende modell nådde nye høyder i automotive design og engineering. Historie

Automobili Lamborghini SpA ble grunnlagt i 1963 av traktor byggmester Ferruccio Lamborghini, en eksotisk bil entusiast som var misfornøyd med Ferrari og trodde han kunne bygge en bedre bil. På 1963 Turin Auto Show, avduket han 350 GTV, som ble en suksess. Selskapet ble solgt til en sveitsisk investor i 1978. Chrysler kjøpte det i 1987, etterfulgt av Audi AG, som eies av Volkswagen, i 1998.
Betydning

Lamborghini står over andre eksotiske høy ytelse biler på grunn sine alvorlige, skarpe kroppen design kombinert med massiv 6-liters V-12 strøm.
Funksjon

Utover sin høye engineering og luksus standarder, er dens design et sjeldent eksempel på automotive arkitektur betraktes som et kunstverk.
Typer

modeller inkluderer Jarama, Urraco, Contach, Silhouette, Jalpa, LM003, Diablo, Murci & # xE9;. lago, Gallardo og Reventón
Egenskaper

Blant de mange versjonene er Espada en 4-liters, V-12-drevne lavbebygde 4-seter og har en unik glass taillamp panel hentet fra Fiat 124 coupe.
Størrelse

Diablo er 176 inches lang, sitter på en 104 -tommers base og er drevet av en 6-liters V-12 genererer 530 hestekrefter.
Fun Fact

Ferruccio Lamborghini ble ansporet til å skape sin egen høy ytelse bil etter Enzo Ferrari avvist ham som bare en traktor byggmester når Lamborghini forsøkte å snakke med ham om sin egen Ferrari.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92438.html

Previous:
Next:

Exotic Cars