Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Historien om Lamborghinis

Lamborghini eksotiske sportsbiler har blitt produsert av Automobili Lamborghini SpA siden 1963. Det var opprinnelig tenkt å konkurrere mot Ferrari i terrengløp. Den høye ytelse sportsbil betegner rikdom og prestisje, men selskapet har ofte var på randen av utryddelse på grunn av alvorlige økonomiske tilbakeslag. Sin nåværende eier, Audi AG, har satt selskapet på solid økonomisk fotfeste. Origins

Lamborghini ble grunnlagt av Ferruccio Lamborghini, en Ferrari entusiast som trodde han kunne bygge en bedre sportsbil med lignende komponenter.
Tractor Parts

Lamborghini, en traktor byggmester, oppdaget Ferrari brukte Lamborghini egne traktorkomponenter i Ferrari-biler og brukte de samme delene til å utvikle sin egen sportsbil.
350GT

p Med et team av ingeniører, Ferruccio Lamborghini utviklet 350GTV prototype som utviklet seg til 350GT, en slank høyytelses sportsbil drevet av en V-12 motor.
på rull

400GT fulgte i 1966 og deretter Miura, en mid-motor toseter som ble Lamborghini flaggskip sportsbil.
Financial Disaster

1970 viste katastrofale for Lamborghini som olje kriser tvang selskapet til konkurs, med et sveitsisk selskap ta kontroll i 1984, etterfulgt av Chrysler i 1987.
Back on Track

Lamborghini klarte likevel å produsere ultra-luksus roadstere med sitt varemerke kantete kroppen styling, men i 1998 fikk økonomisk sunt når Audi AG kjøpte selskapet i 1998.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92446.html

Previous:
Next:

Exotic Cars