Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Forskjellen mellom en V16 & W16

Sixteen-sylindrede motorer har alltid vært et symbol på makt og luksus i en bil, fra Cadillacs og andre luksus gjør av 1930-tallet til moderne vei raketter som Bugatti Veyron. Opprinnelig ble 16-sylindrede motorer laget i en V-konfigurasjon, men de siste årene auto ingeniører har utviklet en W-konfigurasjon for åtte-, 12 - og 16-sylindrede motorer med høy yteevne. V Motorer

Den V type motor dateres tilbake til første verdenskrig, men V8-motorer introdusert av Ford i 1932 populariserte V type bilmotor for all tid framover. Den typiske V8 består av to inline bredden av fire sylindre hver, motvirket av 60-120 grader av buen. Dette gjør for en motor kortere men bredere enn inline åtte-sylindrede motorer, som krever en større motorrommet volum. V8 krever også to topplokk og et komplekst inntak manifold for enda drivstoffanlegget. V16 motor design av 1930-tallet og senere fulgte mønsteret av V8, men med to innebygde bredden av åtte sylindere hver. V16 motorer er lang og krever en lang motorrommet, noe som gjør dem vanskelig å montere i moderne biler.
W Engine Parent

W motor konfigurasjon vokste ut av VR6 Motoren er utviklet av Volkswagen i slutten av 1980 for ytelsen pakker på sine lavere mid-range biler som Jetta, Passat og entry-level Audi-modeller. Den VR6 har to forskjøvet rader med tre sylindere, med radene forskjøvet 15 grader i en enkelt motorblokken. Sylindrene er dekket med et enkelt hode å ha separate inntak og eksosventilen kamaksler. Resultatet er en kompakt motor kortere og smalere enn en vanlig V6 men like kraftfull, ideelt for tverrstilt montering i et kjøretøy.
Inn på "W"
< p> Når Volkswagen i 1990-årene kom inn i ytelsen luksus markedet med nye Audi-modeller og kjøp av Rolls Royce /Bentley og Bugatti, ville Volkswagen ingeniører kompakt makt. De utviklet den W-konfigurasjon ved å bli to VR-motorer på veivakselen. De skapte en W8 ved å bli to VR4 blokker på en 72-graders vinkel og en W12 ved å bli to VR6 blokker i samme vinkel. For W16, sluttet seg til ingeniører to VR8 blokker på veivakselen. Disse W motorene fikk navnet fordi akselinjene for de fire rader med offset sylindere i de to VR blokkene danner et brev W, akkurat som akselinjene fra de to radene med innebygde sylindere i en V8 skjema et brev V.

Into the Biler

Per juni 2011, er Volkswagen den eneste auto maker sette W motorer i gatebiler. Den har installert en W16 i Bugatti Veyron, en W8 i VW Passat og en W12 i visse Audi, Rolls og Bentley-modeller. Som for V16, er det ingen moderne serieproduserte biler som bruker denne type motor, men en italiensk venture selskapet i 1995 satte Cizeta-Moroder V16T i begrenset produksjon med en tverrstilt V16 motor. Men det gjorde bare 10 av de $ 400 000 biler før den brettes. Den V16 konfigurasjon er langt fra død, men. Den brukes i lokomotiv, marine og industrielle dieselmotorer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92577.html

Previous:
Next:

Exotic Cars