Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Teamet History of Ferrari F1

The Ferrari F1 racing team kan spore det opprinnelse til Enzo Ferrari - grunnleggeren av den berømte høy ytelse racing og luksuriøs sportsbil produsenten - organisere en racing team for Alfa Romeo for 1920 Targa Florio rase. Alfa Romeo fabrikken ble bombet og ødelagt under andre verdenskrig, og Ferrari slo ut på egen hånd å utvikle en racerbil som overstiger Alfas innledende strålende prestasjoner på banen. Bakgrunn

produksjon Ferrari sportsbil var noe mer enn et middel for Enzo Ferrari til fondet Scuderia Ferrari, hans elskede racing bedriften. Selv Enzo Ferrari team kjørte Alfa Romeos siden 1920, Ferrari formelt organisert Scuderia Ferrari i 1929 til løp i Formel 1 og andre motorsport løp. Siden 1932, erobret den 15 førerens mesterskap og 16 konstruktør er mesterskapet løp. Hans team over flere tiår er en som er hvem av rase drivere:. Juni Manuell Fangio, Alberto Ascari, Phil Hill, Niki Lauda, ​​Mike Hauthorn, Jody Scheckter, Fernando Alonso, Felipe Mass og Kimi Raikkonen
Tast Ferrari Racing

Alfa Romeo sparken Ferrari i 1939. I 1947, så Ferrari mulighet til å bygge sine egne racerbiler. Giaochino Colombo designet Ferrari 125 er utstyrt med en V-12 motor, og Franco Cortese kjørte den på 1947 Piacenza road race - det første løpet for en Ferrari bil. Cortese ledet da bilen brøt sammen. Ferrari så utviklet den 125-avledet 159, utstyrt med en 1,9-liters motor, og vant på Torino. Store seire fulgte med drivere Ascari, Gigi Villorese, Luigi Chinette, Clemente Biondetti og Lord Selsdon på Mille Miglia, 24-timersløpet på LeMans og andre raser. Ascari alene vant fem løp og to World titler.
Sliter

I 1957 mislyktes Ferrari å vinne et enkelt løp. Driver Eugenio Castellotti døde i en ulykke mens du tester en Ferrari, og driver Marquis de Portago slengte sin Ferrari inn tilskuere på Mille Miglia, drepte 12 mennesker. Italiensk lov myndigheter belastes Enzo Ferrari med drap, men avviste anklagene i 1961. Ferrari-teamet medlemmer Peter Collins og Luigi Musso ble drept kjører Ferrarier i 1958. Hagtorn avslutte team, bare for å dø i en bilulykke i England i 1959. Nytt blod kom i 1959 med Tony Brooks, Jean Behra, Phil Hill, Cliff Allison og Dan Gurney, men ingen fikk sammen og teamet falt i uorden.
Senere Years
< p> Scuderia Ferrari fanget en rekke seire i 1960, til tross for ny konkurranse fra Ford og Porsche. En Nart Ferrari slo de to oppkomlingene i sportsbil racing i 1965, men det var sin siste seier i den klassen. Ferrari så fokusert på F1 racing. I 1968 solgte Enzo Ferrari sin produksjon-bil siden av virksomheten til Fiat, men holdt kontroll av Scuderia Ferrari. To år senere, utviklet han en pannekake 12-sylindret motor for å skape den raskeste Ferrari til konkurransekjøring. Men unngikk racing seire teamet som de fanget bare en håndfull av vinner i 1971 og 1972. Enzo Ferrari døde i 1988 og Fiat tok kontroll over laget. Interne politiske stridigheter rystet Scuderia Ferrari under mesteparten av 1980-tallet og 1990-tallet. Det var ikke før 2000 at Ferrari avsluttet en to tiår gamle tørke uten store gevinster når det fanget konstruktøren tittel. I alt fanget lag 210 seire på 793 løp siden 1932.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92578.html

Previous:
Next:

Exotic Cars