Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Rotasjonsmotor Fordeler

Den roterende motoren ble utviklet av en tysk ingeniør ved navn Felix Wankel. Han startet utviklingen i 1924, men hendelsene i Tyskland --- spesielt Wankel er fengsel av franskmennene i 1945 --- forsinket utvikling. Wankel introduserte sin motor i Amerika i 1960. Chevrolet jobbet på en Wankel versjon av Corvette fram til 1970, da det ble plutselig opphørte utviklingen. Mazda bilen selskapet senere utviklet en linje av biler ved hjelp av "revolusjonerende" motor. Enkel

Wankel-motoren har 40 prosent færre deler enn en stempelmotor som utvikler den samme hestekrefter. Rotoren kan kobles direkte til denne drivkjede så det er ingen veivakselen og ingen forbindelse stenger. Det er ingen ventiler, ventil tog, ventil cams og ventil løftere. Dette betyr mindre å brenne ut, mindre å bære ut og mindre til jam. Det er grunnleggende prinsipielle av engineering: det enklere systemet, kan jo færre ting går galt. Ettersom en enkelt rotor utvikler mer kraft enn et enkelt stempel, betyr dette også at det er færre duplikasjoner av den grunnleggende undersystem. Mange roterende systemer har bare én rotor og den mest ambisiøse sjelden har mer enn to rotorer. Et stempel system har sjelden færre enn fire stempler, og en motor med fire eller færre stempler går ujevnt med mye vibrasjon.
Lighter

En wankelmotor består av jern rotorer (vanligvis bare én) inne en aluminium. En wankelmotor veier vanligvis en tredjedel av hva en stempelmotor som utvikler den samme hestekrefter. Den lettere motor for samme hestekrefter er spesielt interessant for utbyggere av racerbiler. Den lettere motor betyr at en wankelmotor kan drive biler som kan være mye mindre smidig dersom drevet av en stempelmotor --- som snøscootere, ATV og vannscootere. Lettere motorer har en åpenbar fordel for fly --- både faste vinger og helikoptre. Wankel motorer er motoren valgfrihet for ultra småfly --- ikke bare på grunn av lavere vekt, men på grunn av grasiøs degradering også.
Grasiøs Nedbryting

Grasiøs Nedbryting er et teknisk begrep for systemer som ikke er "sprø" --- systemer som ikke stenge helt når noe går galt. Stempelmotorer kan stenge helt når noe går galt. Roterende motorer har en tendens til å fortsatt jobbe redusert kapasitet når noe går galt. Dette er en spesielt verdifull egenskap for flymotorer fordi det tillater fly å lande noe strøm. Det er også en ønskelig attributt for utendørs kjøretøy som ATV fordi grasiøs degradering kan tillate deg å komme hjem heller enn å bli strandet i villmarken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92490.html

Previous:
Next:

Exotic Cars