Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Forskjellen mellom en Dodge Viper GTS og ACR

The Dodge Viper GTS og Viper ACR var separate høy ytelse modeller produsert av Dodge, en divisjon av Chrysler Group. GTS-modellen debuterte i 1996 og markedsført til en bredere kundebase enn ACR. Dodge lanserte den amerikanske Club Racing, eller ACR, i 1999 som en høyere ytelse modell med større hestekrefter og stivere fjæring. Bakgrunnshistorien

Dodge Viper er en to-seters coupé og roadster produsert siden 1991 med en massiv V-10 motor. Det er mye bil for den gjennomsnittlige sjåføren og farlig i uerfarne hender. Likevel er bare Viper og Chevrolet Corvette ZR1 kommer nærmest super bil status i det nordamerikanske bilindustrien. Den opprinnelige 1992-1995 Viper RT/10 utøvet 400 hestekrefter, men GTS generert betydelig flere hester og kjennetegnet nå ikoniske "double bubble" taket for å imøtekomme den helmeted fører og passasjer å forbedre sine dra bånd bona Fides. ACR var en hybrid av former som blandet funksjonene i RT/10 og GTS-R, som var den racing-versjon av GTS. De 1998-1999 Viper GTS og 1999 Viper ACR er kanskje det nærmeste i ytelse egenskaper.
Strøm

1998-1999 Viper GTS inneholdt en V-10 motor fortrenger åtte liter med 4,00-tommers bar og 3,88-tommers hjerneslag. Det inneholdt elektronisk sekvensiell port bensininnsprøytning og en 9.6-til-1 komprimering for å bidra til å utvikle 450 hestekrefter og 490 fot-pounds av dreiemoment. Det redlined ved 6000 rpm. GTS kunne nå null til 60 mph på 3,9 sekunder og kvart-mil på 12,2 sekunder på 118 mph. 1999 Viper ACR inneholdt de samme V-10 motor dimensjoner, men et K & N luftfilter og jevnere inntak slanger for å øke hestekrefter til 460 og dreiemomentet vurdering til 500 fot-pounds. ACR treffe 60 mph i omtrent fire sekunder med en kvart mile klokkes på 12,7 sekunder. ACR vekt £ 3438., Jobbet mot sin generelle hastigheten ytelse i forhold til GTS for 3420-lb. curbside vektrate.
Vekt og Forbedringer

De største forskjellene mellom GTS og ACR forble makten, selv om hastighet tester viser de to modellene ikke var vesentlig ulik. ACR barberte av £ 60. ved å fjerne bilens air-condition, tåkelys og lydanlegg. Det er også brukt GTS-R racing suspension system for å hjelpe lette chassiset. Likevel, for en forestilling bil med racing pretensjoner, ACR fortsatt tilbys forbedringer du ikke finner på GTS: interiør satin aluminium aksenter, klut solskjermer, strøm side vise speil, parkering håndtak og innvendig døråpner håndterer
<. br> Chassis Side

1999 GTS omtalt støpt legering 17-tommers felger. Styringen var servobetjent tannstang. Forhjulsoppheng besto av øvre og nedre A-armer, spiralfjærer, anti-roll bar og tube støtdempere. Den bakre inneholdt øvre og nedre A-armer, tå koblinger, anti-roll bar, spiralfjærer og tube sjokk. De 1999 ACR 18-tommers hjul var BBS smidd aluminium med en forkrommet Viper hodet på navkapsler. ACR er oppheng foran og bak omtalt GTS-R Meritor racing spiralfjærer, Koni racing sjokk plassert i aluminium ligner på GTS-R og høyt trykk dobbeltvirkende gass-ladet rørformet stabilisatorstag.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92571.html

Previous:
Next:

Exotic Cars