Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Informasjon om Monaco Grand Prix

Den historiske Monaco Grand Prix er den årlige Formula One løp som er uvanlig fordi kretsen, kretsen de Monaco, holdes på en kronglete smal vei som har trange hjørner og en tunnel. Det er så farlig at rase drivere har krasjet biler inn i tilstøtende havn. Likevel selve innholdet i kurset og det dramatiske bakteppet av Monaco gjøre det en av de mest populære Formula One løp. Origins

Circuit de Monaco begynte i 1929, i regi av Anthony Noghès og sponset av Automobile Club de Monaco. Det var en invitasjon-only hendelsen ignorert av Maserati og Alfa Romeo, men Bugatti og Mercedes-Benz gjerne sendt lag. William Grover-Williams, en brite i en Bugatti Type 35B, vant løpet og sette tempoet for Bugatti å fange først sted i 1930 og 1931 også.
Struggle for anerkjennelse

Europa hadde alltid vært leder av Bilsport. Det var ikke uvanlig at road løp krysset landegrenser, men regler under Association Internationale des Automobiles Klubber Reconnus krevde at anerkjennelse for nasjonal motorsport racing holdes innenfor et lands grenser. En 1928 søknad fra Noghès ble avslått fordi sponsor Automobile Club de Monaco holdt Rallye Automobile Monte Carlo som forlot Monaco grenser. Noghès så utviklet en krets ved hjelp av Monte Carlo gater og vant godkjenning.
Kurset

162 kilometer, 78-runde krets består av trange gater, stadige endringer i høyde og ekstreme krav til sjåførenes konsentrasjon. Tunnelen er en test av konsentrasjon fordi sjåførene blir tvunget til å justere sin visjon til den kraftige og raske kontrast med dagslys til mørke når du taster den, og deretter tilbake igjen for sterkt sollys når du går ut.
Harbor

Chicanes, hindringer som brukes til å bremse sjåførene ned eller å legge en ekstra sving, er vanlig i Formula One Races. I 1955 dumpet italienske Alberto Ascari sin Lancia D50 inn i havnen etter skrensende å unngå en sjikane. Han overlevde uskadd, men han ble drept fire dager senere da han vippa Ferrari 750 Monza sportsbil han var test-kjøring i Monza, Italia.
Flere Vinnere

brasilianske Ayrton Senna fanget seks seire på syv løp arrangeres fra 1987 til 1993 tapte bare til franskmannen Alain Prost i 1988. Senna sin første seier var med Lotus-Honda racing team. Hans neste fire seire var for McLaren-Honda. Hans 1993 førsteplass var for McLaren-Ford. Briten Graham Hill tok fem første plass vinner kjører for British Racing Motors i 1963-1966 og Lotus-Ford i 1968 til 1969.
Racing Team Suksesser

I nyere årene har McLaren Formula One Racing Team dominert Monaco med en rekke seire matches av noen andre lag, inkludert Mercedes-Benz og Ferrari. Grunnlagt av Bruce McLaren i 1963 og fortsetter etter McLarens 1970 død, vant lag 15 Monaco titler mellom 1984 til 2008. Ferrari følger med åtte mesterskap.
Triple Crown

Monaco Grand Prix danner Triple Crown of Formula One Bilsport med Indianapolis 500 og 24-timersløpet på Le Mans . Planleggingskonflikter har forårsaket Monaco treninger å overlappe Indy 500, hindrer mange racing team fra å delta i begge løpene for å få en sprekk på Triple Crown. Bare Graham Hill har vunnet alle tre løpene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92449.html

Previous:
Next:

Exotic Cars