Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Ferrari Vs. Lamborghini

Når det gjelder high-end sportsbil fra Italia, og verden for den saks skyld, de to mest kjente og stemningsfull navnene er Ferrari og Lamborghini. Men mens de to selskapene blir ofte nevnt i samme åndedrag, de er ganske forskjellige, og appellerer til sine eiere for forskjellige grunner. Historie

Enzo Ferrari grunnla Scuderia Ferrari i 1928, først som et race team. En vellykket bilracefører, gikk Enzo videre til å bli en kompromissløs industrimann. Den første Ferrari road bil var 125S, laget i 1947.One av hjørnesteinene i Ferrari og Lamborghini rivalisering er at Ferruccio Lamborghini var angivelig en snubbed Ferrari kunde. Dette kan eller ikke kan være sant, men det er åpenbart at Lamborghini ønsket å lage et førsteklasses sportsbil. Den første Lamborghini var 1964 350 GT. Selv om selskapet har opplevd noen steinete ganger, er det for tiden veldig sunt, er som Ferrari.
Konkurranse

En faktor som alltid har skilt de to selskapene er deres respektive engasjement i racing. For Ferrari er racing en integrert del av selskapets produkter. Takket være deres enorme engasjement i arenaer som F1 og sportsbil racing, Ferraris kundene får oppleve en god del av racing lokke, som det smitter over på de biler som Ferrari produserer for street.Lamborghini derimot har hatt begrenset engasjement i racing, foretrakk i stedet å fokusere på å gjøre de mest spennende gate juridiske biler tilgjengelig. Det er ikke å si at det ikke er noen Lamborghinis å bli funnet på racingbanen. Selskapet har utviklet racing motorer og selv gjort en Diablo spec racer. Kapere har aksjonert nyere modeller mer omfattende enn tidligere år.
Nåværende eierne

Ferrari er eid av Fiat. Lamborghini er eid av Volkswagen, som igjen styres via en majoritetsandel av Porsche AG Ferraris er fortsatt laget i Modena, Italia, mens Lamborghinis er laget i Sant'Agata Bolognese, Italia.
Nåværende tilbud

Gjennom årene har de to selskapene konsekvent tilbudt noen av de mest spennende bilene som penger kan kjøpe, og i dag er det ikke annerledes. Heldigvis for forbrukerne, bilene de tilbyr er også bedre enn de noen gang har vært, og tilbyr pålitelighet og holdbarhet sammen med fart og excitement.Ferrari for tiden gjør F458 Italia, en mid-motor, V8-drevet sportsbil. Den 458 erstatter F430, som fortsatt tilbys i konvertible form som den F430 Spyder. Selskapet gjør også 430 Scuderia og 16M Spyder. Ferrari gjør også V12-drevet Scaglietti og V12-drevet 599 GTB, en high end GT som også gir fantastisk ytelse. De har nylig begynte å lage den California, en V8-drevet hard-top cabriolet GT (Gran Turismo). Selv under skyggen av corporate giganten Volkswagen, fortsetter Lamborghini sin tradisjon med å produsere biler som er sjokkerende for den gjennomsnittlige seer og attraktivt for de på jakt av eksotiske utseende og adrenalin-inducing ytelse. Foreløpig gjør Lamborghini V10-drevet Gallardo LP 560-4 coupe og Spyder og Gallardo LP550-2 Valentino Balboni. Selskapet gjør også V12-drevet Murcielago LP670-4 SV og Murcielago LP 640 coupe og roadster.
Ytelse og Driving Experience

Ytelsen til konkurrerende Ferraris og Lamborghinis, som Ferrari 430 Scuderia og Lamborghini Gallardo Superleggera, er svært like. De har begge godt over 500 hestekrefter, og bruk paddle shift girkasser og utstrakt bruk av romalderen materialer. Lamborghini er generelt ansett for å tilby en mer rå, brutal kjøreopplevelse enn konkurrerende Ferraris, som det synes er nøyaktig hvordan deres kunder som det.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92459.html

Previous:
Next:

Exotic Cars