Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Exotic Cars >> Content

Hva er en Viper Car?

The Viper er toppen av linjen sportsbil av Dodge , en amerikansk bilprodusent . Den første prototypen , som ble avslørt på en auto viser et år før Viper ble satt til å være i produksjon , hadde en 360 hestekrefter ( hk ) V8-motor . Historie

Den første prototypen ble vist i 1989 , og i 1990 en ny prototype ble vist på en annen auto show med en 8 liters V10 -motor. Det store antallet av ordrer for Viper før at showet ble avsluttet utløste produksjon av den første Viper modellen.
Engine

første Viper -motoren ble utgitt som en 400 hk 8 liter V10 . Det ryktes at Lamborghini , som var eid av Dodge morselskap Chrysler , hjalp designe motoren , som kom med en aluminium blokk for å gjøre bilen lettere . I dag er Viper kommer med en 600 hk åtte liter V10 motor.
Design

Visuelt var Viper , og fortsetter å være, fantastisk. Når publikum ble vist prototypen for første gang , var det snakk om showet . Virkningen av bilens utseende ble forsterket av det faktum at Chrysler hadde brukt det siste tiåret lage biler som var visuelt kjedelig . På den tiden kritikerne var delt mellom å tenke bilens styling representerte en vei fremover for auto design, mens andre fant styling over toppen og lite appellerende .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/exotic-cars/92501.html

Previous:
Next:

Exotic Cars