Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Hvordan beregne dekkdimensjoner

Komme dekkdimensjon for din bil er vanligvis enkel, siden slike data er i bruksanvisningen og noen ganger også trykt på en etikett inne førersiden dør. Men du kan ha spesialisert felger, eller du kanskje ikke har tilgang til dataene og må starte på nytt fra bunnen av. Du trenger
Tire Gauge (valgfritt)
Målebånd
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk et eksisterende dekk for å sikre at det er riktig lufttrykk. Du kan gjøre dette med et dekk måle, men hvis du ikke vet hva riktig trykk er, er at lesing ubrukelig. I så fall presse mot sideveggen av dekket med tommelen så hardt du kan. Hvis det er litt gi, men ikke mye, er inflasjonen god nok for en måling.
2

Ta et målebånd og finne ut hvor bredt dekket er over toppen, fra sidevegg til sidevegg. Bruk det metriske systemet, som de fleste personbiler dekkstørrelser er angitt i mm. Et typisk eksempel på en personbil er 225 mm.
3

Mål sideveggen neste, og deretter bestemme at måling i prosent av antall fra trinn to. Passasjer dekkdimensjoner er kjent som dekkbredde /sidevegg prosentandel av dekkbredde. For eksempel er 225/50, eller 225 mm bred og 50 prosent for sideveggen en typisk måling. Hvis dette dekket har en bredde på 112,5 mm (halvparten av 225), er det en 225/50.
4

Legg til "LT" til betegnelsen hvis du har en SUV eller pick-up truck. De dekkdimensjoner for disse større kjøretøy starter med en "LT" for "lett lastebil."

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70748.html

Previous:
Next:

flate dekk