Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Hvordan balansere Dekk

Balanserte dekk er avgjørende for sikker kjøring. Når dekkene er ute av balanse, de plasserer stress på sjokk, lager og andre deler av hjulet. Du bør normalt gi en ekspert balansere dekkene, som feil justering kan forårsake betydelig skade. Hvis du vet biler, men og ha det grunnleggende utstyret, kan du balansere dekk i bare noen få trinn. Du trenger
hjul balanserer
Chalk
Hjulvekt
Duct tape
Vis flere instruksjoner
en

Fjern eventuelle tidligere hjulvekter som kan være til stede på rattet. De komplisere saken og gjøre det vanskeligere å balansere dekk. Du kan gjøre det, men det innebærer litt av en problemfri.
2

Plasser dekk og hjul på balancer ved å sette akselen gjennom hjulet hub og feste det på plass. Kontroller at hjulet er så sentrert som mulig på balancer, selv om det ikke trenger å være nøyaktig.
3

Spinn hjulet forsiktig i balancer. Du vil merke den tyngste del av hjulet blir trukket til bunnen og den letteste del til toppen. Tillate det å bosette seg i den posisjonen, deretter markere den letteste delen på dekket med et stykke kritt. Gjenta prosessen for å sørge for at du har merket riktig sted.
4

Fest hjulvekter, selvklebende siden først til den delen av hjulet rett under punkt på dekket du bare merket. Dette bør motvirke ubalanse i dekket.
5

Flytt hjulet slik at vektet delen er i tre posisjoner. Slipp rattet. Hvis det ruller klokken slik at den vektede posisjonen er på bunnen, har du lagt for mye vekt. Hvis den ruller tilbake opp til toppen, så du ikke har lagt nok.
6

Fortsett å legge til eller trekke hjulvekter fra den merkede posisjonen til du har oppnådd den rette balansen. Vektene bør forbli i tre posisjoner naturlig, uten å spinne enten opp eller ned.
7

Fest hjulvekter til hjulet litt lenger ved å bruke duct tape eller lignende lim. Den tilhenger brukes i hjulvekter er vanligvis ikke veldig sterk og kan bruke litt hjelp i å bo der det er ment for.
8

Monter hjulet til bilen, ta vare at hjulmuttere er sikre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70714.html

Previous:
Next:

flate dekk