Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Hvordan måle Dekk

Når du kjøper nye dekk, måle bredden når de er på bilen din for å sikre at de er skikkelig oppblåst og vil ikke rulle ujevnt på hjul. Måling dekkene er ikke en øvelse i høyere matematikk, og du kan enkelt utlede den informasjonen du trenger. Du trenger
Målebånd
Vis flere instruksjoner
forstå koden
en

Sjekk den første bokstaven på koden på siden av dekket. Den forteller deg hva slags kjøretøy det er for ("P" for personbiler, "LT" for lett lastebil og "T" for et reservehjul).
2

titt på de tre første tallene på koden av dekket, de som kommer etter første bokstav. De forteller deg sin bredde i mm hvis du måle fra sidevegg til sidevegg.
3

Les tallet etter skråstreken på dekkets koden. Den forteller deg dekkets høyde (fra vulsten eller toppen av kanten til den øverste av slitebanen), uttrykt som en prosent av bredden. Så "75" ville bety et dekk høyde måling 75 prosent av bredden i mm.
4

Sjekk den første bokstaven etter skråstreken i koden på dekkene. Det viser dekkets konstruksjon: "R" for radial, "D" for diagonal skjevhet og "B" for skjevhet belte. De to siste er som regel eldre dekkene, som du ikke ser ofte på moderne biler.
5

Undersøke de siste tallene på dekk kode (de etter at bokstaven som angir dens konstruksjon). Disse state dekkets felgen diameter i inches, som bestemmer hva størrelsen på felgen dekkene vil passe på.
Ta målinger
6

Mål bredden på dekket å sikre at den oppfyller sin fastsatte bredde. Hvis tallene er av, er det sannsynligvis under-eller over-oppblåst.
7

Mål diameteren på felgen fra topp til bunn, uten å ta dekket i målingen.

8

Bestem dekkets høyde ved å multiplisere sin uttalte bredden av den prosentvise oppført på sin kode (for eksempel tilsvarer 240 ganger 75 prosent 180 mm eller ca 7,086 inches).
9

Multipliser dekkets høyde med 2 og legger til resultatet til diameteren på felgen. Dette er den totale diameteren på hjulet.
10

Mål dekket fra bakken til toppen av slitebanen for å sikre at den samsvarer med dine beregninger.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70715.html

Previous:
Next:

flate dekk