Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> flate dekk >> Content

Verktøy for Fjerning av dekkene dine

Det er mange grunner til å fjerne et dekk fra bilen din: å endre en flat, service bremser, eller veksle mellom all-season og vinterdekk. Bytte dekk kan være en skremmende oppgave, men med riktig verktøy og fremgangsmåte, kan hvem som helst gjøre det. The Right Place

Det beste stedet å skifte dekk er på flatt, jevnt underlag, vekk fra all trafikk. Hvis du endrer et dekk på siden av veien, kan du ikke ha mye av et valg, men det er tryggest å komme så langt fra trafikk som mulig og slå på fare blinklysene. Hvis du endrer et dekk hjemme, er en flat, asfaltert innkjørsel ideelt. Ikke parkere på en skråning eller på mykt underlag. Still inn parkeringsbremsen og legg et sjokk mot det motsatte hjulet.
Riktige verktøyene

Du trenger i det minste en jack og en lug mutter skiftenøkkel. Ikke bruk bilens nødsituasjon jack med mindre du må. Et bedre valg er et gulv jack som kan rulles på plass for å gi en mer stabil plattform for å løfte. Når det er mulig, bør en jekkfoten bli plassert under bilen etter å jekke (se nedenfor). En vanlig lug mutter skiftenøkkel fungerer fint, men et kryss-formet fastnøkkel kan du få mer innflytelse og gjør jobben enklere. For hjemmet mekaniker, er en pneumatisk muttertrekker ideelt. Du ønsker også å bruke en momentnøkkel når det er mulig å sørge for at hjulmuttere er riktig strammet.
The Right Prosedyre

Etter at kjøretøyet er riktig parkert ved strupt og parkeringsbremsen er satt, er det på tide å gå på jobb. Rådfør deg med bruksanvisningen for riktig jacking punkter på kjøretøyet. Det er her jack vil komme i kontakt med bilen din. Få jack på plass og under spenning, men ikke løfte bilen ennå. Løsne mutrene (men ikke fjerne) en om gangen, som arbeider i et stjernemønster. Løft bilen sakte, noe som gjør at jekken ikke skifte posisjon. Når dekket er helt opp fra bakken, plassere en jekkfoten under akselen (eller i en annen sikker punkt) til å fungere som en back-up i tilfelle jekken svikter. Fullfør løsne mutrene, fjerne dem, og ta ut og skifte dekket. Installere slepe nøtter til de er finger tight, og deretter fjerne jekkfoten og senke bilen helt. Trekk til hjulmutrene i stjernemønster. Bruk en momentnøkkel, om mulig, å sikre at hjulmutrene er strammet til korrekt spesifikasjon. Etter at du har kjørt noen få miles, er det en god idé å sjekke moment på mutrene igjen for å sørge for at de fortsatt sitter skikkelig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/flat-tires/70743.html

Previous:
Next:

flate dekk