Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik reparerer termostaten på en '99 Jetta

The Jetta egentlig startet som en VW Golf uten kombikupé. Etter hvert ble den Jetta mer raffinert og ønskelig. I 1999 årsmodell, fornyet Volkswagen Jetta, stepping bort fra boxy stil og innføre en mer aerodynamisk stil. 1999 Jetta kom standard med en 2,0-liters motor som kjøpere anerkjent mer som en drivstoffgjerrig motor i stedet for en kraftpakke. Skifte termostat i basen 2,0-liter er ikke en tøff oppgave, men du må bruke ekstrem forsiktighet når du velger kjølevæsken for det, så er det to forskjellige kjølevæsker tilgjengelige for dette året, og de er ikke kompatible med hverandre. Du trenger
Floor jack
Jack står
Ratchet
Socket sett
Drensvannsoppsamler
Slip-joint tang
Liten flat skrutrekker
New termostathus O-ring
Volkswagen G12 kjølevæske
Momentnøkkel
Clean container, 1-gallon
Rent vann
Clean og lukket beholder, minimum 2-gallon kapasitet
Vis flere instruksjoner
en

Skru av kjølevæske overflow tank. Løft fronten på Jetta med et gulv jack og skyv bukker under bilens hjelperamme. Senk Jetta på bukker.
2

Crawl under bilen og finne den under-motor sprutbeskyttelse. Fjern de seks skruene som fester splash guard med en skralle og socket. Trekk splash vakt bakover for å løsne den fra front, og dra den nedover for å fjerne det.
3

Finn radiatoren avløp montering ved siden av nedre radiatorslange. Plasser et avløp fat under avløp montering og skru knappen på drain montering mot klokken for å åpne den og starte flyten av kjølevæske fra radiatoren.
4

Lukk ventilen når flyten av kjølevæske fra renne montering stopper.
5

Flytt mot passasjersiden av motoren og finne hvor radiator slangen kobles til motoren, like over bunnpannen og bak vannpumpen. Komponenten kobler til slangen til motoren er termostathuset. Skyv renne pannen under termostathuset.
6

Klem ørene av radiator slangen er klemme med slip-joint tang og skyv slangeklemme ca 5 inches bort fra termostathuset. Trekk radiator slangen fra termostathuset med en liten vridning bevegelse.
7

Fjern de to boltene som fester termostathuset med en skralle og socket, og trekker huset fra motoren. Trekk termostaten fra motoren. Bruk en liten flat skrutrekker, lirke O-ring fra termostathuset
8

Coat et nytt termostathus O-ring med frisk Volkswagen G12 kjølevæske;. Du kan identifisere denne kjølevæske ved sin rosa farge. Trykk på den nye O-ringen i sporet i termostathuset som du trakk den gamle O-ringen.
9

Guide en ny termostat inn i motoren med våren side av termostaten går inn i motor. Roter termostat så den tynne metall stripe på den synlige siden av termostaten er i vertikal stilling.
10

Sett termostathuset på plass over termostaten og hånd-tråden sin festeboltene. Stram termostathuset boltene til 11 fot-pounds med en momentnøkkel og socket. Trykk på radiator slangen tilbake på termostathuset og skyv slangeklemme til ca 1/2-inch fra enden av slangen ved hjelp av slip-joint tang.
11

Løft under-motor sprutbeskyttelse oppover og justere sine forskjøvet faner med leppe på den nedre delen av front. Trykk på splash vakt fremover til leppen er mellom forskjøvet kategoriene. Hånd-tråden de seks splash guard-festeboltene, og stram dem med en skralle og socket.
12

Hev Jetta av jack står med et gulv jack, og fjern bukker. Senk Jetta til bakken.
13

Fyll en ren, en-gallon beholder ca 4/5 av veien med rent vann. Hell dette vann inn i en ren og lukket beholder med minst en 2-liters kapasitet. Legg litt over en 1/2 liter - 13/20 av en gallon, for å være nøyaktig - av VW G12 kjølevæske inn i lukket beholder. Bland beholderen ved å forsegle den, og lett å riste beholderen. Dette skaper 60-40 blanding av vann-til-kjølevæske Jetta krever.
14

Hell blandet kjølevæske inn i kjølevæske overflow tank inntil nivået forblir stabil i midten av de to linjene på nedre halvdel av overflow tank.
15

Skru lokket på kjølevæske overflow tank, og slå av ovnen og klimaanlegget kontroller i av-stilling. Start Jetta motor og hold rpm på 2000 for drøye tre minutter. La motoren gå på tomgang inntil kjøleviften slår seg på, og slå av motoren.
16

Kontroller kjølevæskenivået. Hvis det ikke er på den øverste linjen på kjølevæske overflow tank, sakte skru overflow tank cap å tillate press for å unnslippe, må du fjerne hetten. Legg VW G12 kjølevæske inntil nivået er på den øverste linjen, deretter lukke overflow tank cap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70185.html

Previous:
Next:

kjølesystemer