Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

DIY Radiator Replacement

Bytte radiator på bilen din er en jobb som du kan gjøre selv i ca 2 eller 3 timer. Noen ganger kan radiatoren sprekke eller bli tett til det punktet at det må byttes ut. Dette skyldes ofte ekstreme temperaturer på grunn av defekte deler eller panelovnen ikke tillater vannet å strømme gjennom kamrene riktig. Du kan spare tid og penger ved å bytte radiatoren på egen hånd. Du trenger
fastnøkkel
dreneringspannen
Tenger
skrutrekker
Stikknøkkel satt
Kjølevæske
Vann
Vis flere instruksjoner
Fjern Radiator
en

Løsne den negative ("-") batterikabelen på bilen batteriet innlegget med am fastnøkkel å forhindre elektrisk støt mens du bytter ut radiatoren. Plasser en renne pannen på bakken under bunnpluggen på undersiden passasjersiden av radiatoren.
2

Ta radiator cap på toppen av radiatoren, og sett det til side. Fjern hetten fra kjølevæske overløp reservoaret på passasjersiden i motorrommet, og ta av gummi overflow slangen fra toppen av radiatoren.
3

Åpne tappekranen på bunnen av radiatoren med en tang, og la radiatoren renne ut. Løsne skruen klemmer på den øvre og nedre radiator slanger med en skrutrekker, og ta slangene av metall radiator flenser.
4

Løsne kjøleviften liksvøpet fra radiatoren med en skrutrekker, og flytt liksvøpet tilbake bort fra radiatoren. Ta av radiator festeboltene fra kjøretøyets ramme på toppen av radiatoren med en pipenøkkel.
5

Løft radiator ut av motorrommet, og sette den ut av veien.

Installer nytt Radiator
6

Plasser den nye radiatoren i motorrommet, rett bak grillen, og sikre festeboltene til bilens ramme med en pipenøkkel. Fest kjøleviften liksvøpet til radiatoren med en skrutrekker.
7

Koble øvre og nedre radiator slanger til metall flensene, og stram skruen klemmer på slangene med en skrutrekker. Kontroller at tappekranen er stengt på bunnen av radiatoren, og legge til en blanding av halve kjølevæske og halvparten vann til radiatoren.
8

Sett hetten tilbake på toppen av kjølevæske overløp reservoaret, og feste gummi overløp slangen til toppen av radiatoren. Sett hetten tilbake på toppen av radiatoren, og fest den negative batterikabelen til batteriet med en fastnøkkel.
9

Fjern renne pannen fra under bilen, og kast væske på den lokale miljøstasjon eller automotive forsyning sentrum.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69880.html

Previous:
Next:

kjølesystemer