Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Slik feilsøker kjølesystemet i en Honda Accord

Hvis din Honda Accord begynner å overopphetes, så du kan ha et problem med motorens kjølesystem. Før du tar bilen til bensinstasjonen, prøve å feilsøke problemet selv. Du kan teste motoren for overoppheting og se etter lekkasjer. Du kan også sjekke kjølevæske nivåer. Instruksjoner
Sjekk for Overbelastning eller Lekkasjer
en

Park din kan på en trygg og bynivå. Hvis du har en manuell girkasse, sette bilen i "nøytral". Hvis du har en automatisk, overføring sette bilen inn i "Park". Sett på parkeringsbremsen pause.
2

Look for damp eller røyk kommer fra under panseret. Hvis du ser damp eller røyk, slå av motoren og vent til damp og røyk stopper, før du slår motoren på nytt. Hvis du ikke ser damp eller røyk, holde motoren i gang.
3

Finn din temperaturmåler og se den for å se om motoren begynner å kjøle. Motoren din bør kjøle hvis overoppheting er på grunn av overbelastning. Hvis da motoren kjøler til midtpunktet av måleren, er det trygt å kjøre bilen igjen.
4

Slå av motoren hvis temperaturmåleren forblir i det røde området, noe som indikerer overoppheting.

5

Undersøk motoren for kjølevæske lekkasjer. Se etter en splittelse i radiator slangen. Hvis du finner kjølemiddelsjekk, ta bilen inn til service. Flytte inn å sjekke kjølevæskenivået hvis du ikke finner lekkasjer.
Undersøk kjølevæskenivået
6

Kontroller kjølevæske nivået i radiator reserve tank. Legg kjølevæske hvis kjølevæskenivået er under "min"-merket.
7

Legg kjølevæske til radiatoren hvis radiatoren reserve tanken er helt tom. For å gjøre dette, la motoren avkjøles, og bruk hansker og slå radiatorlokket i mot klokka, uten å presse nedover.
8

Stopp skru lokket når du begynner å høre piping. Etter hvesende stopper og trykket har gitt ut, trykk ned og fortsette å vri på hetten.
9

Fjern lokket helt og starte bilens motor. Sett bilens temperaturen til maksimal varme.
10

Hell kjølevæske i radiatoren inntil kjølevæske når bunnen av filler halsen. Sett radiator hetten og starte motoren.
11

La bilen til å kjøre i noen minutter. Se temperaturmåleren. Når måleren begynner å indikere kjøling, sjekk radiator reserve tank en gang til. Dersom kjølevæske nivået er lavt, kjølevæske til "max"-merket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/69236.html

Previous:
Next:

kjølesystemer