Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte vannpumpen i en S-10 2.2L

The 1994 og 1995 Chevrolet S-10 lastebiler var tilgjengelig med en 2,2-liters multipunkt drivstoff injiseres in-line firesylindret motor. Den 2,2 Vortec in-line firesylindret motor var tilgjengelig fra 1996 gjennom 2003. Vannpumpen på 2,2-liters motorer på 1994 gjennom 2003 S-10 er belte-drevet og finnes på forsiden av motoren. Vannpumpen er ansvarlig for å drive kjølevæsken gjennom 2,2-liters S-10 motorer. Du trenger
Tire jern
Jack
Jack stå
3-gallon dreneringspannen
Tenger
3/8-inch-drive skralle
3/8-inch -drive socket satt
Rett barberblad
Ny vannpumpe
Vannpumpe pakning
pakning maker eller pakning sealer sammensatte
1/2-inch-drive momentnøkkel
1/2- tommers-stasjonen socket satt
2-liter Dex-Cool 50/50 Frostvæske
Vis flere instruksjoner
en

åpne panseret og sette panseret prop. Inspisere under panseret og i motorrommet for en belteføring diagrammet. Hvis ingen er til stede, tegne en boks på et stykke papir til å representere motoren. Tegn sirkler på boksen for å symbolisere trinsene på forsiden av motoren, i den stilling som de vises. Tegn en tykk linje mellom rullene til representere ruting av drivremmen.
2

Løft fronten av S-10 med en jekk, på førersiden av bilen. Plasser en jack stå under den fremre rammen rail, bare innover fra nedre kontroll arm. Senk lastebilen opp på støttebenet. Ligge under fronten på lastebilen og skyv renne pannen under nedre radiatorslange, hvor det er festet til baksiden av radiatoren. Løsne slangeklemme på radiator slangen med en skralle og socket. Fjern slangen fra bunnen av radiatoren. La kjølevæske fra motoren og radiator å renne ned i pannen.
3

Installer radiator slangen tilbake på radiator og stram klemmen tettsittende med en skralle og socket. Løft fronten av lastebilen ut av jack stativ, fjern deretter stativet fra under bilen. Sett S-10 tilbake på bakken.
4

Løsne de tre festeboltene på forsiden av vannet pumpen skivene med en skralle og socket. Ikke fjern skruene helt. Tråkk beltestrammeren forsamlingen ved å plassere en 3/8-inch-drive skralle inn den medfølgende hull på toppen av strammeren. Fjern drivremmen fra motoren helt.
5

Plasser en renne pannen under den fremre førersiden av motoren, rett under skivene. Fjern vannpumpe trinse festeboltene helt, fjern deretter vannpumpe skivene fra pumpeakselen. Fjern vannpumpen monteringsbolter fullstendig fra vannpumpen. Trekk vannpumpe av motoren, og la de resterende indre kjølevæske å renne ned i pannen.
6

Skrap vannpumpen underlaget ved hjelp av en rett barberblad. Fjern det gamle pakningen materiale og rester fra vannpumpen monteringsflaten. Skrap utover fra vannpumpe hullet slik at du ikke ved et uhell innføre fremmedlegemer inn i kjølesystemet.
7

Påfør et tynt jevnt lag med pakning sealer eller pakning maker til den nye vannpumpen. Bruke en annen tynt lag med enten produkt direkte på vannpumpe motor underlaget. Sett inn en ny vannpumpe pakningen på ny vannpumpe for hånd, og pass på å justere alle skruehullene.
8

Installer ny vannpumpe og pakning horisontalt på motoren, noe som gjør at du gjør Ikke vri eller slå pumpen når den berører motoren. Slå anlegget kan føre til at pakningen for å falle ut av innretting med pumpen. Trykk pumpen med et lett trykk mot motoren underlaget. Installer vannpumpe festeboltene og stram dem tettsittende med en skralle og socket.
9

Trekk til festeboltene til 18 fot-pounds ved hjelp av en 1/2-inch-drive momentnøkkel og socket. Installer vannpumpen trinsene og stram trinse bolter tettsittende med fingrene.
10

Trå beltestrammeren og installere beltet ved hjelp av diagrammet på lastebil eller den du trakk. Slipp strammer sakte når beltet er på plass. Sjekk den vertikale sentrum justering av beltet på hver skive. Hvis beltet ikke er i orden på alle motorremskiven, trykk strammer halvveis og gjøre justeringer. Stram vannpumpe trinse bolter til 18 fot-pounds med momentnøkkel og en stikkontakt. Flytt renne pannen under radiator.
11

Legg kjølevæske til radiator til radiatoren er helt full. Steg for å førersiden av S-10. Start motoren. Juster varmeren kontrollpanelet bytter til full varme, full viftehastighet og frontruten tine. La lastebil til å kjøre i 20 til 30 minutter, eller til alle de luftlommer og bobler stoppe avslutter radiator fylle hullet. Stadig fylle radiator som luften slipper å kompensere for tapet av væskenivået. Lukket lastebil av når luften er luftet helt ut, deretter topp av radiatoren og installere cap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70186.html

Previous:
Next:

kjølesystemer