Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan du bytter termostat i en 2000 Isuzu Rodeo

Isuzu introduserte Rodeo i 1990. 2000 Isuzu Rodeo var utstyrt med mulighet for en 2,2-liters i-4-sylindret motor, eller en 3,2-liters V-6. Termostaten på 2000 Rodeo motorene styrer motorens indre temperatur, gjennom regulering av flyten av kjølevæske. Termostater kan gå dårlig eller stikke stengt over tid. Den eneste forskjellen mellom termostat erstatning på de to forskjellige motorene er at den 2,2-liter har 2 termostathus bolter, og den 3,2-liters motor har fire termostat husboltene. Fremgangsmåten for endring av termostaten på hver motor er på annen måte identiske. Du trenger
3/8-inch skralle og socket sett, med 4-tommers eller lengre forlengelse
Radiator slangeklemme eller nebbtang
Certified automotive dreneringspannen
Ny termostat
Ny termostat pakning
Tube av RTV silikon
3/8-inch stasjonen sertifisert momentnøkkel
1-gallon 50/50 ferdigblandet universal kjølevæske
Vis flere instruksjoner

1

Løft panseret på Rodeo og sette panseret prop, for å støtte panseret for dette hele prosjektet. Inspiser visuelt øverst på forsiden av motoren og finne termostathuset. Boligene vil ha en liten ovn slange eller kjølevæske slangen som stikker ut fra det. Plasser en radiator slangeklemme eller nebbtang rundt varmeapparatet slangen for å stoppe flyten av kjølevæske gjennom slangen.
2

Plasser en sertifisert bil renne pannen under motoren, rett under termostaten området. Løsne varmeren slangeklemme med en 3/8-inch skralle og socket. Fjern slangen fra inntaket helt, og tar sikte på den åpne enden av slangen direkte i avløpet pannen under Rodeo.
3

Fjern de to retainer bolter fra termostathuset, ved hjelp av en 3 /8-tommers skralle og socket sammen med en 4-tommers eller lengre forlengelse. Tillegg av en forlengelse mellom skralle og socket vil tillate større rekkevidde og innflytelse mens du fjerner boltene, og samtidig la deg mer plass til å manøvrere skralle. Slå boltene mot klokken til du har fjernet dem fra motoren og termostathuset.
4

Fjern termostathuset med én hånd. Fjern termostaten fra motoren og plasser den rett i avløpet pannen under motoren. Ikke kast av termostaten ned på bakken.
5

Place et tynt lag med RTV silikon på motoren underlaget for termostathuset. Sett inn en ny termostat pakning på den nye termostaten. Monter de to nye komponenter i motoren monteringsområdet, for hånd. Monter termostat bolig rett over den nye termostaten og pakningen. Stram termostathuset boltene til 11 fot-pounds, ved hjelp av en sertifisert 3/8-inch stasjonen momentnøkkel og socket.
6

Monter varmeren slangen tilbake på vanninntaket på termostathuset. Stram slangeklemme til den sitter godt, og slå den 3/8-inch stasjonen skralle og socket 1/4-turn lenger. Denne "Premium-and-a-kvartalet" innstramming metoden vil plassere nok dreiemoment på slangeklemme, uten å skade kjølesystemet deler.
7

Fjern radiatorlokket fra Rodeo. Plasser en radiator slangeklemme eller nebbtang rundt øvre radiator slangen, for å stoppe kjølevæskestrømmen og øke trykket. Start motoren og la motoren gå i minst 15 minutter.
8

Slå ovnen kontrollpanelet brytere til full viftehastighet, full varme og foran tine. Dette vil varme opp motoren raskere. Hensikten med denne øvelsen er å tvinge luftlommer ut eller luft kjølesystemet. Luftlommer i kjølesystemet kan anvende overdreven varme til deler av motoren og forårsake alvorlig skade. Slå av motoren når det ikke er flere luftbobler som kommer fra radiatoren. Fyll opp radiatoren med 50/50 ferdigblandet universell kjølevæske. Sett på radiatorlokket når radiatoren er full.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70017.html

Previous:
Next:

kjølesystemer